VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Alergie: Koncentrace pylových alergenů se zvyšuje

Východní Čechy - Pro nejbližší dny se očekává zvyšující se koncentrace pylových alergenů v ovzduší.

8.4.2009
SDÍLEJ:

Pylová alergie. Ilustrační snímek. Foto: DENÍK/ Petr Holubář

Sezona olše, lísky a tisu bude pozvolna doznívat, naopak se bude zvyšovat koncentrace pylu topolu, jasanu, vrby a jilmu. Začátek sezony květu silně alergizující břízy očekáváme během nadcházejícího víkendu. Předpokládá se, že letošní sezona břízy bude slabší než v minulém roce.

V uplynulém období pokračovala sezona jarních stromů. V ovzduší se objevovalo spíše nižší množství pylových zrn, jejich koncentrace byla silně závislá na okamžité povětrnostní situaci. Sezona lísky již doznívá, olše je na svém vrcholu, oba tyto alergeny měly letos spíše slabší sezonu. Hojný byl málo alergizující tis. Pravidelně se vyskytoval pyl topolu.

Zdroj: Pylová služba ČIPA

(vab)

8.4.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tipy Deníku

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete.
AUTOMIX.CZ
54

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Dominik Chlupáč vylepšil o tři vteřiny traťový rekord „Luisy“

Kvasiny - Letošní desetidílný 24. ročník amatérského cyklistického Dobrušského poháru – Memoriálu Martina Hockého pokračoval předposledním závodem, jímž byla Kredo silniční časovka jednotlivců. Závod uspořádal Indigo cycling team Rychnov ve spolupráci s Tri Clubem Dobruška.

Do říjnových sněmovních voleb půjde 22 stran a hnutí

Královéhradecko - V říjnových volbách do Poslanecké sněmovny PČR budou voliči v hradeckém kraji vybírat z 22 politických stran a hnutí. Oproti volbám v roce 2013 je to o čtyři subjekty více.

„Ahoj, jsem Svatava a jsem blázen... blázen do jídla...“

Královéhradecko - Svatava Vašková patří mezi nejznámější a nejúspěšnější současné české foodblogerky. Sama o sobě říká: „Nemám ambici ohromovat vysokou kulinařinou či cukrařinou, na to nemám schopnosti, čas ani prostředky. Ráda bych, aby můj blog především inspiroval…“ Dlužno říct, že se jí to daří. Přesvědčit se můžete sami nejen v našem rozhovoru, ale i na webu Coolinarka.cz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení