Během uplynulého víkendu byly vykradeny hned dva.  A to, že by se mohlo jednat o stejného pachatele, nasvědčuje i velmi podobný způsob provedení. V obou případech se do objektů pachatel dostal poté, co vypáčil okno.

V prvním případě však zloděj zrovna neuspěl. Sice se dostal do kanceláře účetní, avšak s trezorem si už neporadil. „Pachatel jej poškodil, ale dovnitř se nedostal. Následně odcizil volně uložené peníze," uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková. Celková škoda tak byla vyčíslena na více než deset tisíc korun.

Ve druhém případě už byl lapka úspěšnější. Z příručních pokladen vzal peníze v řádech tisíců korun a platební karty. V další kanceláři se poté dostal i do trezoru odkud zmizela hotovost v řádech desítek tisíc.

„Celková škoda se vyšplhala na více než sto tisíc korun," potvrdila policejní mluvčí. To, zda se jedná o dva různé pachatele nebo jednoho chmatáka policie zatím nezveřejnila. Kriminalisté prověřují několik možných verzí. Zloději či zlodějům však hrozí v prvním případě až dvouletý a ve druhém až pětiletý pobyt za mřížemi.