Dobrat se výsledku ovšem nebylo snadné. Výpověď napadené se totiž neshodovala s tím, co tvrdil obžalovaný.

K útoku došlo v loni v dubnu v jedné pardubické ubytovně, kde žena (26) bydlela a kam měl její druh po řadě výtržností zakázán vstup. Když šla žena večer na společnou toaletu, muž ji napadl, vytáhl kuchyňský nůž a zaútočil jí na hlavu a krk. Dívka se mu ubránila, ale muž ji přitom řízl mezi palec a ukazováček a způsobil jí šesticentimetrovou ránu.

Když vyšel z bytu soused, aby je okřikl, podařilo se ženě utéci do koupelny. Muž ji však dostihl, snažil se ji přemluvit, aby nevolala policii, a když odmítla, opět ji chytil, zaútočil na ni nožem a hrozil jí smrtí. Pak se ovšem pustil do pronásledování sousedky, která telefonovala policistům, a dívka tak vyvázla jen s řeznou ránou na krku.

Jelínek ovšem tvrdil něco zcela jiného. Podle něj jeho družka. která toho večera byla pod vlivem drog, zjistila, že píše SMS jiné ženě, rozlítila se a zaútočila na něj nožem. On se bránil, snažil se jí zbraň sebrat a žena se při tom pořezala.

„Soud dospěl k závěru, že poškozené lze věřit," řekl předseda senátu Miroslav Mjartan. Připomněl, že ženu zkoumali znalci a podle nich nemá narušený intelekt, ani znaky závislosti.

Dívka zřejmě není žádné neviňátko, v souvislostí s ní se u soudu hovořilo o prodeji marihuany, ovšem minulost obžalovaného je daleko pestřejší. „Byl opakovaně odsouzen za násilné jednání i za útok nožem," uvedl soudce. Své o tom vědí hlavně jeho předchozí dvě partnerky. Posledního činu se navíc dopustil krátce po tom, co opustil bránu věznice. Poškozenou přitom už v minulosti několikrát napadl a způsobil jí řadu zranění, žena na něj ale trestní oznámení nepodala.

Jeho posledním útokem však jejich vztah, který prý dokonce směřoval ke sňatku, zřejmě skončil.

Rozsudek zatím nenabyl právní moci.