Ani ústavní stížnost nepomohla bývalým vedoucím odborů dopravy v Rychnově nad Kněžnou a Kostelci nad Orlicí Janu Ledvinovi a Milanu Furdovi, ke zvrácení rozsudků, v nichž byli odsouzeni za braní úplatků.

Oba se u Ústavního soudu domáhali zpochybnění důkazů, které shromáždila rychnovská policie a na základě kterých byli pro trestné činy zneužití pravomoci veřejného činitele a přijímání úplatků pravomocně odsouzeni již v roce 2010 a v roce 2011.

Odsouzení napadali, že soudy se nevypořádaly s otázkou legitimity pořízených záznamů odposlechů, odmítly důkazní návrhy k objasnění jejich zákonnosti a svůj závěr o jejich pořízení učinily v rozporu s podklady obsaženými ve spise, čímž porušily právo stěžovatele na spravedlivý proces a soukromí.

Jejich stížnost však Ústavní soud zamítl s tím, že je neopodstatněná.

Oběma úředníkům tak tresty potvrdil. Jan Ledvina, který pracoval na rychnovském městském úřadu, byl odsouzen poprvé již v roce 2007. Tehdy jeho ústavní stížnost soud uznal a vrátil vše k novému projednání. V něm byl Ledvina opět uznán vinným a odsouzen k zaplacení pokuty 100 tisíc, pokud by ji neuhradil, tak k odpykání ročního vězení. Milanu Furdovi byl vloni potvrzen tříletý pobyt za mřížemi.