Muži zákona přijali oznámení o podvodném jednání autora či autorky (představila se jako žena) inzerátu z konce srpna 2017, jehož prostřednictvím byl na bazarovém portálu nabízen rychlý prodej použitého mobilního telefonu Apple IPhone za velmi dobrou cenu 5500 korun. "Inzerentka nízkou cenu vysvětlovala časovou tísní, protože potřebuje prodat telefon rychle, svoji neochotu zaslat přístroj na dobírku zase tím, že má špatné zkušenosti s neodebráním balíčku. Zájemce o koupi tím nenápadně natlačila do platby předem, pak prý pro ni nebude problém poslat přístroj poštou," uvedla k případu tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Jenže po zaslání platby na účet bylo vše jinak. "Inzerát byl ihned smazán a inzerentka přestala reagovat. Do současné doby tak telefon nedorazil a oznamovatelka je chudší o 5500 korun za telefon i 100 korun na poštovné, které poslala předem," dodala policejní mluvčí.

Policie oznámené jednání zaevidovala jako přečin podvodu a začala případ vyšetřovat. Všem, kteří nakupují prostřednictvím internetu, opět doporučuje raději nakoupit o něco dráž a s určitými zárukami, ale bezpečněji. Ve finále totiž zcela určitě ušetří!