Mlčky předložil utržený linkovaný papír, na němž bylo napsáno: „Toto je přepadení odevzdej prachy a tvý rodině se nic nestane žádnej alarm“. Obsluha muži žádné peníze nevydala se slovy, že je nemá objednané.

Zvýšeným hlasem, kterým s mužem komunikovala, úmyslně připoutala pozornost kolegyně, která muže také oslovila. Ten potom rozrušený a bez finanční hotovosti místnost spěšně opustil.

Kriminalisté ihned po oznámení na linku 158 vyjeli na místo a loupež začali vyšetřovat. Provedli rozsáhlá šetření v samotné bance i okolí, ohledali místo činu, vše spolu s fotografiemi řádně zadokumentovali. Kromě jiného zajistili daktyloskopické stopy, které byly založeny do sbírky stop.

Případ loupeže přesto zůstal pro kriminalisty neobjasněný.

O dva roky později, 15. srpna 2011, v souvislosti s trestním řízením vedeným na Územním odboru Policie ČR Náchod byly místnímu sedmatřicetiletému muži sejmuty otisky prstů a putovaly do Kriminalistickému ústavu v Praze k založení do Ústřední daktyloskopické sbírky.

Po čase byla zjištěna shoda daktyloskopických stop neznámého pachatele v Kostelci nad Orlicí s mužem z Náchoda. Odborné vyjádření k tomuto závěru dostali rychnovští kriminalisté letos.

Sedmatřicetiletý muž je obviněný ze zločinu loupeže, za který mu hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.