Ta nejenom, že nevlastnila řidičské oprávnění, avšak navíc seděla ve voze, po kterém  bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

„Následně jsme zjistili, že tato dívka  čtyři dny před zadržením odcizila při návštěvě svého známého v jednom z pražských bytů klíče od uvedeného automobilu," řekl tiskový mluvčí trutnovských policistů Udo Ertner s tím, že dívka poté s jeho vozem odjela a používala ho až do osudné silniční kontroly.

Žádná neznámá „figurka"

Pro trutnovské muže zákona není mladá dáma neznámou osobou. Pár dnů před touto událostí se dotyčná doznala k trestné činnosti, kterou spáchala v centru Trutnova.

„Spočívala v tom, že užívala motorové vozidlo bez vědomí majitele a navíc s automobilem poškodila dveře jednoho z trutnovských autosalonů," uvedl Ertner s tím, že k obvinění z poloviny října za přečiny neoprávněné užívání cizí věci a poškození cizí věci tak přibylo nenapravitelné zlodějce další obvinění.

„V den zadržení trutnovští kriminalisté zahájili její trestní stíhání pro přečin krádež, za který může být soudem uloženo až pětileté vězení," řekl trutnovský policejní mluvčí.

Dodal, že policejní komisař cestou státního zastupitelství podal soudu podnět na vzetí  do vazby, čemuž soudce vyhověl. „Obviněná byla  eskortována do vazební věznice. Zabavené vozidlo policisté vrátili původnímu majiteli," informoval Udo Ertner.