U soudu vyšlo najevo, že Karvai uměl lidi ošálit sliby, že jim pomůže zhodnotit peníze prostřednictvím údajně výhodných obchodů s nemovitostmi či stroji. Jiným tvrdil, že pro ně vymůže od jejich dlužníků pohledávky, ovšem chtěl, aby mu klienti předem uhradili „náklady na vymáhání".

Z obětí dokázal postupně vymámit i statisícové částky. Jednoho muže připravil dokonce o 1,6 milionu korun. „Bylo to z ruky do ruky. Nemám to jak doložit," uvedl svědek. Původně obžalovanému svěřil, aby pro něj vymohl pohledávku ve výši 135 tisíc korun, pak mu začal dávat další a další peníze, protože byl pevně přesvědčen, že je Karvai zhodnotí. Různě vysoké obnosy mu posílal nebo je vozil na pumpu do Mohelnice a přestal, teprve když částka dosáhla půldruhého milionu korun a on neměl doma ani pohledávku, ani zhodnocené peníze.

Už pětkrát trestaný Karvai byl obžalován i z vydírání. Jednomu z podvedených, který chtěl všechno oznámit policii, vyhrožoval, že ho obviní z prodeje drog, nebo že na něho vymyslí něco jiného. Muž se zalekl a nic neřekl.

Karvaiovi u soudu rozhodně nepomohlo, že se podvodů dopouštěl v době, kdy už byl v podmínce – rovněž za podvody.

Spolu s ním stál u soudu i devětkrát trestaný Tomáš Sivák, který se na několika podvodech podílel. Sivák si už odpykává trest za jiné podvody a soud došel k názoru, že jeho trest je dostatečný a další mu neudělil. I on však musí poškozeným vrátit peníze.

Rozsudek není pravomocný, Karvai se na místě odvolal, Sivák si nechal lhůtu.