Případ, při kterém zloděj porušil domovní svobodu, nyní vyšetřují policisté v Jaroměři. „Pachatel vnikl na pozemek 74leté seniorky, otevřenou brankou prošel na oplocenou zahradu a rostlinu odnesl před dům. Odcizil postranní výhonky a z místa odjel osobním vozem,“ popsala mluvčí policie Lenka Burýšková. Poškozená uvedla, že jí vznikla škoda ve výši 300 korun. Žena však sama skončila na policii kvůli neoprávněnému pěstování této rostliny.

Kriminálníka chytli na místě činu

Trutnov - Ve vazbě skončil šestačtyřicetiletý recidivista, který ve dvanácti případech na Královedvorsku a v blízkosti Trutnova násilím vnikl do objektů, ze kterých odcizil potraviny, alkohol, tabákové výrobky a oblečení. Hrozí mu tříleté vězení. Policisté ho chytili v půl třetí ráno ve stánku s občerstvením, kde kradl další zboží. Zloděj se snažil policistům utéct, byl ovšem záhy zadržen. Letos v létě se vrátil z výkonu trestu. Neměl žádné finanční prostředky na obživu a nezbývalo mu prý nic jiného než páchat trestnou činnost.

Od sousedů: Cyklistka se srazila s trolejbusem

Pardubice - K dopravní nehodě v Pardubicích došlo ve čtvrtek ráno před hlavním nádražím. U nehody zasahovali jak profesionální hasiči, tak záchranná služba. Patnáctiletá dívka se sluchátky na uších vjela před trolejbus odjíždějící z přednádraží. Následky mohly být menší, kdyby dívka měla helmu. „Utrpěla totiž středně těžká zranění hlavy. Po ošetření a fixaci krční páteře byla žena transportována k vyloučení případného krvácení do mozku do Pardubické nemocnice,“ uvedl mluvčí pardubické záchranné služby Aleš Malý.