Po kontrole na dalekou pouť vyrazila už jen jedna.
Dopravní policisté zastavili ve středu ráno tři kamiony s návěsy s bulharskými řidiči, projíždějícími přes kruhovou křižovatku od Javornice směrem na Vamberk.

Při běžné silniční kontrole kromě jiného u všech řidičů provedli dechovou zkoušku. S negativním výsledkem se ale dál na cestu mohl vydat pouze jeden řidič.
Druhému po výsledku 0,33 promile alkoholu v dechu hlídka další jízdu zakázala a na místě mu zadržela řidičský průkaz a sepsala oznámení přestupku. Policisté třiapadesátiletému řidiči, který prý v noci vypil tři bulharská piva značky Astika, uložili kauci ve výši sedm tisíc korun z důvodu velké vzdálenosti mezi místem přestupku a bydlištěm řidiče a důvodné obavy, že se k přestupkovému řízení nedostane.

Poslednímu z trojice dechová zkouška vykázala hodnotu 1,50 promile alkoholu v dechu. Sedmapadesátiletý řidič uvedl, že bulharských piv vypil ještě o dvě více, tedy pět. I jemu muži zákona na místě další jízdu zakázali a zadrželi ři-
dičský průkaz. Cizinec putoval do cely a již dnes si ve zkráceném řízení vyslechne rozsudek soudu. Za 






podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návyk. látky mu hrozí jednoletý nepodmíněný trest, peněžitý trest či zákaz činnosti.