„Pachatel celou chalupu prohledal a s sebou odnesl nalezené láhve s alkoholem, zavařovací hrnec, dvě ložní soupravy i s povlečením a reprobednu,“ uvedla k vloupání tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová, a dodala, že majitelům nemovitosti způsobil na odcizených a rozbitých věcech a interiéru škodu přes 10 a půl tisíce korun.
Po pachateli policisté pátrají. „Nutno ovšem dodat, že v sezóně, kde je v rekreačních oblastech mnohem větší pohyb neznámých lidí, mají zloději lepší příležitost přijít i odejít bez povšimnutí,“ dodala Prachařová.

Lupič si odnesl tři strakaté králíky

Jičínsko - Krádež tří králíků oznámil na policii chovatel z Nové Paky. Dosud neznámý pachatel přelezl plot a poté vnikl do hospodářské části objektu, kde ukradl tři králíky německých obrovitých strakáčů v hodnotě jeden tisíc čtyři sta korun. Majitel tak přišel o samce, který vážil pět a půl kilogramu a také o dvě menší samice. Přivolaní novopačtí policisté na místě událost zdokumentovali a po neznámém pachateli pátrají. Pokud se ho podaří dopadnout a prokázat mu vinu, může ho soud potrestat až dvěma lety odnětí svobody.

Boží muka skončila povalená v kusech

Suchý Důl - Po pachateli, který poničil volně stojící boží muka o výšce 260 cm v katastru obce Suchý Důl – Slavný, pátrají od včerejšího dne policisté z obvodního oddělení Police nad Metují. Někdo se o sochu stojící na parcele vedle pastvin za obcí pořádně opřel a odlomil z ní kříž, který spadl na zem. Při dopadu se ještě rozlomil na několik částí. Policisté nyní vyšetřují, zda se jednalo o úmyslný čin nebo zkázu pískovcového kříže zavinila zvířata, která utekla z vedlejších pastvin. Škoda byla vyčíslena na 22 tisíc korun.