Šlechtic na cestách mezi východem a západem. Pestrý život Heřmana Černína z Chudenic, kterému vděčil rod Černínů za nebývalý vzestup, představí prostřednictvím hudby a mluveného slova v kulisách zámku Humprechtu literárně-hudební pořad pečlivě sestavený z autentických dokumentů a dobové hudby.

Sněžka, 1603 metrů nad mořem. Sobota, 5 hodin a 12 minut…

Krkonoše - Desítky lidí se před časem domluvily na sociálních sítích a v sobotu ve dvě hodiny ráno vyrazily z Pece pod Sněžkou na vrchol naší nejvyšší hory. Po páté hodině ráno se všichni dočkali. Na obzoru vyšlo slunce. Krása vesmírná…

Špičkoví atleti míří do Nového Města

Nové Město nad Metují - Atletický mítink Velká cena Nového Města nad Metují láká skvělé závodníky, kteří se představí poslední červencovou sobotu na Stadionu generála Klapálka. Zde se poměří špička atletické elity nejen z České republiky. Start na mítinku přislíbilo hned sedm českých atletů, kteří budou reprezentovat na srpnovém mistrovství světa v Londýně. Program mítinku začíná již ve 13.00 hodin atraktivním kladivem žen. Slavnostní zahájení je naplánováno na 14.40 hodin. Hlavní program startuje ve 14.55 hodin.

Cyklomaraton pofičí Krkonošemi

Trutnov - Loni registrovali rekordních 615 účastníků, letos to znovu vypadá na obrovský počet cyklistů, kteří se vydají na Krakonošův cyklomaraton. Čtvrtý ročník oblíbeného závodu, který provede startující pestrými krkonošskými cestami na tratích 98 a 145 kilometrů a zavede je i do Polska kolem jezera Bukowka s následným stoupáním na Pomezky, se uskuteční v sobotu. Start má v 10.00 u trutnovského Uffa, kde bude rovněž cíl. Organizátoři připravili i závody pro děti v centru města od 10.30 hodin.