Ti pak byli před 11. hodinou spolu s drážními hasiči z Nymburka přivoláni ke střetu dodávky a osobního vlaku. K nehodě, naštěstí bez zranění, došlo v Říkově u České Skalice. V poledne se jaroměřští profesionálové vydali na pomoc řidiči, který havaroval u obce Volovka. Vyjel mimo komunikaci a vůz převrátil na bok do lesa. Hasiči poskytli zraněnému řidiči, který krvácel z ruky, první pomoc.

Výzva se stromy je téměř u konce

Jičínsko - Pouze do konce července mohou města a obce požádat Nadaci ČEZ o finanční příspěvek na liniovou výsadbu stromů. Grantový program je zaměřen na zlepšení životního prostředí a maximální výše příspěvku je sto padesát tisíc korun. Do konce roku již Nadace ČEZ další grantové řízení Stromy nevypíše. Všechny stromy financované z nadačního příspěvku musí být do posledního prosince vysazeny. Celkem bylo v programu stromy dosud podpořeno přes tři sta alejí v celkové hodnotě více než čtyřicet milionů korun.

V hospodě se zloděj napakoval

Semily - Nemilé překvapení čekalo majitelku jedné restaurace na Semilsku. Zjistila, že jí během noci neznámý pachatel ukradl z provozovny necelé dva tisíce korun, dva notebooky značky ASSUS, projektor-nezjištěné značky, USB flash disk, 7 ks poukazů na sudy v hodnotě přes deset tisíc korun a také tři automaty na sladkosti a žvýkačky. Škoda, kterou v restauraci lupič napáchal, převyšovala dvacet tisíc korun. Do pátrání policie zapojila psa, který automaty na sladkosti našel pohozené u řeky. Krádeží se policie stále zabývá.