Spolu dosáhli na velké úspěchy. Mladá dívka se pod jeho vedením vypracovala mezi nejlepší české atletky. 
Z malého města se vyšvihla až na juniorské mistrovství světa do USA.

Na velkém šampionátu 2014 však vyvrcholil černý příběh jejího života, který byl dlouho zahalen do mlhy spekulací a pomluv. Její trenér ji totiž roky zneužíval a na závodech ve Spojených státech amerických šlo (dívce tehdy bylo osmnáct let) o každodenní záležitost. „Byla jsem psychicky rozložená, proto jsem nezvládla finále," prohlásila.

Šedesátiletý muž vinu odmítl, jenže to mu nepomohlo. Hradecký krajský soud ho poslal do vězení na šest roků. Jde o verdikt u spodní hranice sazby, hrozilo mu dvanáct let.

Vše začalo v době, kdy chodila do deváté třídy a u trenéra absolvovala masáže. „Na poškozenou se citově upnul. Využíval toho, že byla jeho svěřenkyně," uvedla státní zástupkyně Lucie Žabková.

„Nemám pocit, že bych zneužil svého postavení," řekl již dříve obžalovaný, který nyní pracuje jako technický pracovník. „Nikdy jsem na ni nátlak nevyvíjel. Byl jsem ubezpečován, že se mne nikdy nevzdá, že jsem její jediný přítel."

Jak se J. K. hájil
Jaroslav Kacálek postavil obhajobu i na zdravotních záležitostech: „Já už mám roky obrovské mužské problémy. Já bych nebyl schopen, ani kdybyste mne nadopoval, análního styku, já mám dispozici vysokého cholesterolu, to mi způsobilo zúžení cév v penisu."

Sexuální vztah se vyvíjel až skončil u klasických souloží. „Vždy jsem brečela," pověděla dnes už mladá žena. Kvůli problémům opustila elitní atletickou společnost, i když stále závodí. Rok a půl brala také antidepresiva, navštěvovala psychiatra, měla myšlenky na sebevraždu, ničilo ji nadměrné pocení.

Zásadními zlomy ve vztahu byl rok 2011, kdy spolu trenér a atletka poprvé spali na jednom pokoji. Jak potvrdili zástupci svazu, stalo se to od té doby normou. První pohlavní styk se pak udál o Vánocích 2012.

„Podlehla jsem, vyhrožoval, že už mě nebude trénovat," řekla dívka. „Říkal mi, že mi ukáže, že jsou chlapi fajn," dodala.

Ač jí to nebylo příjemné,
s důležitým mužem svého života stále zůstávala. Důvod byl jednoduchý. Ona chtěla prorazit mezi atletickou smetánku, on byl ve městě jediným trenérem, který měl dostatečnou erudici, aby jí k tomu pomohl. Nakonec to spolu dotáhli 
k jedenáctému místu na mistrovství světa, kde sedmibojařka závodila v hodu oštěpem, což byla její nejlepší disciplína.

„Měla výrazné ambice. Proto s ním zůstávala. V Poličce ji nikdo jiný nemohl trénovat," vysvětlila její matka. Její dcera odešla až po gymnáziu do USK Praha, dříve se neodvážila, ač měla pravidelné nabídky. Až v tu chvíli se odpoutala od svého trýznitele.