Od ranní deváté hodiny se podávaly klasické zabíjačkové speciality jako tlačenka, jelítka, jitrničky, ovar a nefalšovaná zabíjačková polévka, které pro tuto akci připravil vyhlášený řezník Luděk Vacek ze Studnice. Odpoledne přišla na řadu za přítomnosti obchodního specialisty Ondřeje Malíka z Plzeňského Prazdroje ochutnávka sedmi druhů piv. Na degustaci se točilo kromě osvědčených piv Gambrinus Originál 10°, Gambrinus Excelent, Gambrinus 12° a Pilsner Urquel též několik speciálních novinek, kterými byly Kozel 11° medium, nefiltrovaný Gambrinus 12° a pšeničné pivo Fénix, vše z produkce plzeňského pivovaru.

Tato pivní rozmanitost perfektně doplnila kulinářský zážitek ze zabíjačkových pochutin a zábava se tak protáhla až do pozdního večera.

„S průběhem akce jsem spokojený a potěšilo mě, že návštěvníci měli nejen zájem pivo ochutnat, ale též se zajímali, jak se jednotlivé druhy připravují," pochvaloval si Ondřej Malík.

„Jsem rád, že jsme mohli naším hostům nabídnout i další kvalitní piva z produkce Plzeňského Prazdroje, které se běžně nečepují. Na okoštování jsme čepovali pouze malé šnity, tak aby každý mohl ochutnat všech sedm druhů, a potom se rozhodnout, v jakém druhu bude dále pokračovat. O akci byl značný zájem, tak jsme se od rána ani nezastavili. To však k této profesi patří a zákazník musí vždy odcházet spokojený, což se podle ohlasů snad podařilo. Podařilo se též zvolit vhodnou kombinaci, jelikož k zabijačce pivo neodmyslitelně patří," zhodnotil průběh akce majitel restaurace Jiří Gurin Frýba.