České dráhy proto všechny vlaky v tomto úseku nahradí autobusovou dopravou. U zastávkových vlaků je zavedena linka A, která zajišťuje zrychlený spoj náhradní autobusové dopravy na vyloučeném úseku.

Linka Z, která zastavuje na všech zastávkách dle výlukového jízdního řádu a její odjezdy jsou v dřívější časové poloze. Linka R zajišťuje přímé spojení z Jaroměře do Hradce Králové na hlavní nádraží a opačně. Linka P zajišťuje přímé spojení z Jaroměře do Pardubic na hlavní nádraží. U některých spojů ve výlukovém jízdním řádu může dojít z důvodu náhradní autobusové dopravy i ke ztrátě přípoje. Potvrdil to Tomáš Fiala, systémový specialista Českých drah.

Jak upozornil, v některých případech bude změněna také zastávka. Například v Předměřicích nad Labem  budou cestující nastupovat na  zastávce autobusů Na Staré, v Lochenicích zase na zastávce hromadné dopravy u kostela. Mimořádná zastávka bude také v případě Smiřic – Holohlav. Stát se bude na zastávce linkových autobusů Holohlavy, asi jeden kilometr  od smiřického nádraží.