Na zadrženého šestatřicetiletého muže policisté obdrželi od soudce příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody za jeho předchozí majetkovou trestnou činnost, kam byl ještě ten den eskortován.

Muž se dopustil trestné činnosti v devíti případech a kriminalisté ho obvinili z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. V minulosti třikrát trestaný muž má na svědomí distribuci pervitinu, dovoz prekurzorů z Polska na výrobu pervitinu, násilné vniknutí za účelem krádeže do jedenácti objektů ve Dvoře Králové a v Žirči a krádež elektrokola.

Druhému zadrženému, osmačtyřicetiletému muži, klade policie za vinu, že od října 2015 do dne jeho zadržení vyrobil nejméně 32 gramů pervitinu, který prodával. Obviněný byl letos v lednu odsouzen za stejnou trestnou činnost, a to k podmíněnému trestu odnětí svobody. Zřejmě nedbal rad soudce a dnes již vazebně stíhanému hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.