Horko a slunečné počasí loňského léta se letos tolik neprojevilo a pravděpodobně už se většího tepla nedočkáme. Zatím nejhorší návštěvnost ve své sedmileté historii hlásí hradecké koupaliště Flošna, které se k loňské rekordní návštěvnosti 115 tisíc návštěvníků ani zdaleka nepřiblíží. Na Flošnu dorazilo za vodními radovánkami od začátku sezony do konce července zatím čtyřicet tisíc lidí.

Čtyřicet tisíc oproti sto patnácti tisícům návštěvníkům zatím hlásí hradecká Flošna. Loňský rekord tak letos jistě koupaliště nepřekoná.

„Celou letní sezonu provázejí velké teplotní výkyvy, horkých dnů bylo velmi málo, což se zásadně podepsalo na letošní návštěvnosti Flošny. Potřebovali bychom extrémní tepla alespoň pět až šest dní v kuse, ta ale zatím nebyla," uvedl vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.

Plavce na Flošnu provozovatel láká i na teplejší vodu, kterou jako jedno 
z mála zařízení ve východočeském regionu ohřívá 
v chladnějších dnech. Ohřev vody se zřejmě promítne
i do letošních nákladů tohoto zařízení.

„Areálu letního koupaliště Flošna se daří dlouhodobě snižovat dotace města. Loni činila 3,4 milionu korun, v roce 2014 to bylo 5,7 milionu korun. Špatné počasí nelze předvídat a je pochopitelné, že ohřev bazénů se do výše nákladů promítne," potvrdila náměstkyně primátora pro majetek města a městských organizací Romana Lišková.

LIDÉ CHODÍ VÍCE 
DO WELLNESS

Nízkou návštěvnost koupaliště naopak pozitivně vyvažuje extrémní nárůst návštěvníků, kteří zavítali do wellness studia. „Čísla návštěvnosti wellness studia se v letošní sezoně ve srovnání s loňskem zvedla 
o padesát procent. Důvodem je špatné počasí, které milovníky vody přilákalo 
do kryté alternativy koupaliště Flošna," uzavřela Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové (SNHK), která Flošnu provozuje.

Koupaliště Flošna bude 
v provozu i během pravidelné letní odstávky krytého padesátimetrového plaveckého bazénu na Eliščině nábřeží, která potrvá od 29. srpna do 11. září.

Letní koupaliště ukončuje sezónu v závislosti na aktuálním počasí, letos SNHK předpokládá, že poslední návštěvníci zavítají na Flošnu zhruba v polovině září.