Potvrdil to i vedoucí odboru majetku města Libor Pozděna. „Některá auta blokovala parkovací místa například pro turisty zámku a okolí, dále pro zákazníky, kteří se chtějí občerstvit a posedět na předzahrádce," vysvětlil a dodal: „Obyvatelům i návštěvníkům města jsou však k dispozici i dvě parkoviště pod městským úřadem. Ty zůstanou v bezplatném režimu," ujistil.

Vedení města plánuje spustit placené parkování na Husově náměstí a v Komenského ulici od 1. září.

„Vše bylo projednáno s obyvateli a podnikateli z Husova náměstí, pro které připravujeme možnost zakoupit si parkovací kartu," sdělil Pozděna. S návrhem nařízení se seznámila rada města i zastupitelé.

Na dnešní radě města by mělo dojít ke schválení finální verze nařízení o placeném stání. Pokud to rada města odsouhlasí, pak na Husově náměstí by se mělo za parkování platit ve všední dny a v sobotu od 8:00 do 17:00 hodin, v neděli od 11:00 do 17:00 hodin. Na parkovištích v Komenského ulici by se hradilo parkovné od pondělí do pátku od 8:00 do 17:00 hodin a v sobotu od 8:00 do 11:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu by stání bylo bezplatné.

Na náměstí si obyvatelé a místní podnikatelé budou moci zakoupit parkovací kartu na 12 měsíců. Ostatní řidiči zaplatí za půl hodiny pět korun, jedna hodina vyjde na deset korun a každá další započatá hodina se navýší o dalších deset korun k předchozí částce.

Parkovací automaty navíc umožní bezkontaktní platbu platební kartou.