Takové a ještě další mohli ochutnat návštěvníci parkoviště u Kapličky, kde se v sobotu uskutečnil šestý ročník populární kuchařské soutěže Krakonošův guláš.

Už od rána to na parkovišti vonělo cibulkou, masem a kořením. Kuchaři přikládali pod kotle a lidé se bavili u doprovodného hudebního programu. Nechyběly ukázky hasičské techniky, práce horské služby či draví ptáci.

„Na dobrém guláši je nejdůležitější jeho chuť. Každý by měl vařit podle svého, ale jedno je jisté: cibule musí být tolik, co masa. A tím je jedině hovězí kližka," prozradil svůj osvědčený fígl herec Pavel Nový, který stejně jako v předchozích letech vařil v týmu Boudy Máma.

Mezi soutěžícími se kromě profesionálních kuchařů představili také amatéři. Tým z Červeného Kostelce po roce opět pobavil svým převlekem. Po loupežnících a Krakonošově pohádce tentokrát chlapi přijeli jako postavy z filmů o Asterixovi a Obelixovi.

Krátce po poledni se na parkovišti vytvořily dlouhé fronty a lidé začali guláše jednotlivých týmů ochutnávat a hodnotit. Lenka  Malinovská z Pece měla po čtyřech guláších jasno. „Zatím vítězí ten od maminky," řekla. „Nejvíc mi chutnal guláš od Boudy Máma," byl zase rychle hotov s hodnocením po všech deseti ochutnávkách Petr Lhotka, který přijel do Krkonoš na prodloužený víkend z Prahy.

A stejný názor jako on měla i odborná porota. Vítězství v šestém ročníku Krakonošova guláše tak nakonec bral tým Boudy Máma, cenu návštěvníků Kolínská bouda.