VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Musher Pavel Pfeifer v Rusku zaskočil domácí favority

Čistá u Horek - Jeho zase při příjezdu překvapila teplota – 35 stupňů. Na závody se však oteplilo.

3.4.2013
SDÍLEJ:

ZÁVODY v Jakuszycích pojal Pavel Pfeifer jako přípravu, kterou pak v Rusku výborně zúročil. Foto: Anna Kawala Konik

Na dobré mushery je podkrkonošský region opravdu bohatý. Výbornou sezónu má za sebou také Pavel Pfeifer a jeho Eurohusky Team, který se úspěšně účastnil dvou mezinárodních závodů.

Příprava v Polsku

Prvním z nich byl Border Rush, čtyřetapový podnik v Polsku, resp. Jakuszycích, ležících těsně za harrachovským hraničním přechodem. Tam se sjela slušná zahraniční konkurence závodníků ze Slovenska, Ruska, Rakouska, Švýcarska, Německa, Litvy i Holandska.

„Po nevydařené prosincové přípravě, ovlivněné špatným počasím, kdy se většinou nedalo trénovat ani na saních ani na káře, jsme se rozhodli pojmout tento závod jako přípravu na vrchol sezony, světový pohár v Rusku. V průběhu bylo potřeba zkoordinovat tým a určit hlavní lídry, takže v každé etapě bylo nutno na trati zastavovat, přepřahat a testovat jednotlivé sestavy. Tento přístup se nám v příštím závodu vyplatil, ale v tomto podniku jsme mnoho ztratili a výsledný čas nebyl podle našich představ. Přesto to stačilo na celkové druhé místo v kategorii Open, spřežení 12 psů," říká Pavel Pfeifer.

Rusko v pohodě

Vrcholem sezony, ke kterému směřovala veškerá příprava Eurohusky Teamu, byl dvouetapový závod Po zemlje Sampo, světový pohár v Rusku, Republika Karelie – Prjaža. „Na místě nás při příjezdu trochu zaskočila nízká teplota –35° Celsia, která však v této oblasti není obvyklá. Takže druhý den jsme závodili již jen při –18 stupních. Na psech bylo vidět, že se na předešlém závodu dobře rozjeli, v týmu se dobře sladili a trať rovnající se délce maratonu (42 kilometrů a 195 metrů) zvládli v pěkném čase 1:42 hodiny v prvním kole a 1:46 hodiny v kole druhém, kdy trať byla díky drobnému sněžení pomalejší. Celý závod jsme absolvovali ve velké pohodě a s celkovým náskokem 35 minut jsme skončili na prvním místě v kategorii 8 psů před dvojicí domácích favoritů, kteří do dovozu psů z Aljašky a přípravy na tento závod vložili značné prostředky," popisuje Pavel Pfeifer. „Byli jsme též celkově nejrychlejším týmem ze všech zúčastněných závodníků a Pavel se tak dostal i do zpráv celonárodní Moskevké televize," připomněla manželka Erika.

Autor: Aleš Vaníček

3.4.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Supervýhodná nabídka? Pět tipů, jak nenaletět při zhodnocování peněz

Vrchlabí - Rychnov nad Kněžnou

Žádné stromy nerostou do nebe, říká trenér Čermák

Zbývá jen měsíc a památka poděkuje

Třebechovice pod Orebem - Už zbývají jen čtyři týdny, kdy veřejnost může hlasovat, který počin si zaslouží získat ocenění Památky děkují Národního památkového ústavu. 

Týniště oslavilo návrat do Olšiny výhrou nad Broumovem

Rychnovsko - Fotbalová I. A třída: Dobrušku „sestřelil“ třemi góly Tomáš Matějka.

Ochutnávka života v renesanci se nabízí v Opočně

Opočno – Chcete se přenést o několik století zpět a vychutnat si atmosféru období renesance? Tato možnost se nabízí v Opočně, kde se uskuteční týdenní cyklus ve znamení historické epochy trvající od 14. do 17. století. Unikátní multižánrový volně pojatý cyklus, věnovaný renesanční kultuře, je vhodně zasazen do krásného prostředí města Opočno a jeho renesančního zámku. 

AKTUALIZOVÁNO

Konečně! Nový úsek Dálnice D11 už slouží řidičům

Hradec Králové – „Začněte pouštět,“ zazněl dnes o půl třetí odpoledne pokyn od vedoucího Správy a údržby dálnice. V tu dobu se „odkoply kužely“ a motoristům začal sloužit dlouhá léta vyhlížený úsek dálnice D11. Úsek, který má odlehčit Novému Městu či Libišanům a po takřka osmdesáti letech od prvních plánů přivést dopravu z Prahy až k úpatí Hradce Králové.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení