Ve středu totiž informoval veřejnost o tom, že oprava kruhového objezdu u Penny Marketu bude dokončena dříve, než se původně plánovalo. V těchto dnech by po okružní křižovatce měla projíždět auta v obou směrech. „Bude to s omezením. Skanska se přesune na malý kruhový objezd (u hotelu Dalibor, pozn. red), kde dojde také k úpravám. Práce by měly skončit někdy 
v polovině srpna, ještě dojde k opravě objízdných tras," sdělil Radomil Kašpar.

S dokončením projektu se původně počítalo až na konec srpna, ale stavařům se podařilo opravu urychlit. První polovinu úseku dokončili 17. července a měli tak dvoutýdenní náskok.

„Snahou firmy Skanska, která je zhotovitelem akce, je co nejvíce práce urychlit, aby veškerá dopravní omezení nebyla až do konce prázdnin," uvedl stavbyvedoucí Luboš Jiskra.

Radomil Kašpar se také vyjádřil ke kritice, že je město druhé prázdniny v řadě hůře průjezdné kvůli opravám. „Načasování se kritizovalo, ale já jsem rád, že to tak bylo. Objízdná trasa vedla kolem dvou základních škol a jedné střední. Je dobře, že se nám tam nemotaly děti," dodal starosta.

Po případných opravách objízdné trasy by už nemělo motoristům nic bránit 
v cestě přes střed města. „Už aby to bylo. Teď ještě začali frézovat silnici hned za Litomyšlí ve směru na Svitavy. Takže na lidi, kteří si protrpěli jízdu přes centrum, čekalo další překvapení," uvedl ke změně termínu oprav šofér Jan Skoumal.