„Předmětem veřejných zakázek je dodání nového vybavení pro Domov důchodců Černožice. Domov se tak dočká nového mobiliáře, nového nábytku či nové zdravotní techniky. Díky tomu bude zařízení disponovat třeba asistenčním systémem, který umožní přepravu klientů do sanitárních buněk,“ informoval krajský radní pro oblast investic Václav Řehoř.

Důležitou položkou je pořízení nového mobiliáře, který bude čítat šatní skříně, stoly a židle. Všechen nábytek bude splňovat požadavky na specifické rozměry v souladu se zajištěním prostorové bezbariérovosti pokojů. Vedle vybavení jednotlivých pokojů je předmětem zakázky dále i vybavení nově zřízených společenských místností, denních místností pro zaměstnance v přímé péči a kanceláří, včetně doplnění vybavení sesterny. Kraj domovu rovněž dokoupí nové vybavení kuchyně, které zefektivní její provoz.

Kromě výše zmíněného bude zařízení vybaveno novou zdravotnickou technikou pro zajištění bezpečné manipulace s klienty. Vedle toho je předmětem zakázky i dodávka zmíněného asistenčního systému s kolejnicovým portálovým systémem a zvedací jednotkou, který umožní přepravu nepohyblivých osob do sanitárních buněk.

V Domově důchodců Černožice aktuálně probíhá rekonstrukce ubytovacího objektu A za 52 milionů korun. Rekonstrukce by měla být dokončena ještě letos. Poté by měly být realizovány všechny zmíněné zakázky.