Sobotní večer byl před hradeckým obchodním domem Kaufland ve znamení nečekaného rozruchu. O ten se postaral odložený kufřík, který u jednoho ze zaměstnanců externí firmy vzbudil podezření, že by se mohlo jednat o nastraženu bombu. Pilnáčkovu třídu tak prosvěcovaly desítky blikajících majáků a řidiči mířící za sobotním nákupem byli odkláněni jinam.

Během sobotního policejního zásahu byly evakuovány prostory jak hojně navštěvovaného obchoďáku, tak i přilehlého parkoviště. Na místě byly také připraveny i hasičské jednotky.

Kufřík vyděsil zaměstnance

Za rozsáhlé manévry mohlo „podezřelé" zavazadlo, které bylo odložené u parkovací plochy. To vystrašilo pravděpodobně jednoho ze zaměstnanců bezpečnostní agentury, jenž nález nahlásil na policii.

Na místě tak zasahovalo několik policejních hlídek a v neposlední řadě byl povolán i pyrotechnik.

„Policie dostala ohlášení o podezřelém zavazadle na parkovišti u Kauflandu. Následně došlo k uzavření prostorů, nezbytné evakuaci osob a na místo nálezu se dostavil policejní pyrotechnik, který podezřelý předmět prověřil. Podezření se naštěstí nepotvrdilo," upřesnila zásah mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Koncem září „bomba" uzavřela okruh

Před necelými dvěma měsíci musel být kvůli podezřelým předmětům uzavřen i hradecký okruh.

Policie přijala na tísňovou linku oznámení o nálezu dvou černých kufříku u prodejny rychlého občerstvení, opět na Pilnáčkově třídě. I tenkrát se však jednalo o planý poplach, který ovšem přinesl velká bezpečností opatření. Ta se dotkla i výrazného omezení dopravy.

„Současně bylo přijato bezpečnostní opatření, v rámci kterého bylo evakuováno přibližně sto osob ze čtyř přilehlých objektů a uzavřeno nejbližší okolí. Policisté ve spolupráci s dopravním inženýrem také uzavřeli II. silniční okruh," uvedla Deníku koncem září policejní mluvčí.