„Událost byla na operační středisko hasičů v Rychnově nad Kněžnou ohlášena v 05:41 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova, dobrovolní hasiči z Pěčína, Rychnova, Rokytnice, Slatiny nad Zdobnicí a Vamberka a profesionální hasiči Pardubického kraje ze stanice Žamberk," uvedla Martina Žahourková, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje.

Velmi rychlým a účinným zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření plamenů na rodinný dům. Došlo pouze k poničení malé plochy střechy obytného domu.

Uchráněné hodnoty na domě se odhadují na tři miliony korun. Hasiči nasadili na likvidaci celkem sedm vodních proudů a požár v 06:31 hodin lokalizovali. Stále probíhá rozebírání zničené střešní konstrukce dílny a vyklízení zničeného vybavení.

Hmotná škoda na dílně a jejím vybavení byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun. Příčiny se zatím vyšetřují. „V pondělí ráno opět pojedeme na místo. Teprve pak bude možné sdělit více informací," řekl Jiří Václavík, vyšetřovatel rychnovských hasičů. 

O případ se zajímá i policie. „Událost vyšetřuje obvodní oddělení v Rokytnici. Místo bylo ohledáno i služebním psem," sdělila Iva Kormošová z krajského ředitelství policie.   (njt)