VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Studenti na zahraničních praxích

VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.

15.9.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Pavel Bohun

Jen v tomto kalendářním roce dosud pobývalo na dlouhodobých zahraničních praxích 30 žáků ve Spolkové republice Německo, šest ve Skotsku, čtyři ve Finsku a dva na Slovensku. Navíc škola zprostředkovala třinácti žákům možnost atraktivní prázdninové praxe v řeckých letoviscích.Oslovili jsme několik stážistů, aby svoji zahraniční praxi zhodnotili a podělili se s námi o nové zajímavé recepty, se kterými se v cizině seznámili.

Allgäuer Käseschnitzel

Přírodně opečeme maso, poklademe je čerstvě podušenými žampiony s cibulkou. Navrch položíme plátky sýra a zapečeme. Podáváme s podušenou letní zeleninou a kroketami.

Ostružinový nebo malinový pudink

100 ml mléka, 150 g čerstvých ostružin nebo malin (možno použít i mražené), 100 g cukru, půl sáčku vanilkového cukru, tři žloutky, dva plátky želatiny, 100 ml šlehačky.

Ostružiny nebo maliny a polovinu cukru nasypte na pánev a přiveďte k varu. Vzniklé pyré propasírujte přes síto a vychlaďte. Plátky želatiny nechte rozpustit ve studené vodě. Svařte mléko a přidejte vanilkový cukr. Dále do horkého mléka přidejte vejce a zbylý cukr. Na mírném ohni míchejte metlou. Když je směs uvařená, oddělte pěnu, tím získá lesk. Z plátků želatiny vymačkejte vodu a přimíchejte je do směsi, kterou dejte chladit.

Ušlehejte šlehačku a dřív, než ztuhne, přidejte přes síto protlačený základ s ostružinovýmpyré a mírně míchejte. Pudink nalijte do misky a dejte na noc vychladit.

Ostružinovou omáčku připravíte z 200 g ostružin a 50 g cukru. Suroviny vysypte na pánev, míchejte a proceďte přes sítko.

Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD Hronov

15.9.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Chystá se „Týden hokeje“ v Opočně

Dvoukilometrové ocelové lano na nové čtyřsedačkové lanovce Family Express v Černém Dole ponese 78 sedaček, zaplétal ho tým v čele s rakouským odborníkem Erwinem Gurschlerem.
22

Rakouský expert pletl ocelové lano na nové černodolské lanovce

Horská služba si vybrala lyže z Žacléře

Královéhradecko, Žacléř /FOTO/ - Doslova na zelené louce, coby kamenem dohodil k fotbalovému stadionu místního Baníku, postavil Milan Luštinec v roce 2000 v Žacléři halu, ve které se rodí lyže pro Čechy, Australany i Korejce.

Kupujeme život zvířat, řekl ochranář před spálením rohoviny

Královéhradecko, Dvůr Králové /FOTO/ - Zoo Dvůr Králové po třech letech v úterý odpoledne spálila zásoby nosorožčí rohoviny. Demonstrativně tím upozornila na nelegální obchodování se surovinou, kvůli níž pytláci vyvražďují zvířata ve volné přírodě.

„Sváteční“ turnaj nohejbalistů v Rychnově už za týden

Rychnov nad Kněžnou - Tělocvičná jednota Sokol Rychnov nad Kněžnou pořádá ve sváteční čtvrtek 28. září druhý ročník „Amatérského nohejbalového turnaje trojic“.

Silničáře brzdí počasí, čtyřpruh u Úlibic neopraví

Královéhradecko, Jičínsko - Město je téměř na všech příjezdových komunikacích obklíčeno silničáři. Před nástupem podzimu zhotovitele oprav tlačí čas, ale také brzdí počasí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení