Zdravotnické zařízení od února dočasně řídí Miroslav Švábl, který ve funkci nahradil Josefa Šimurdu. Ten byl odvolán představenstvem nemocnice proto, že údajně neinformoval krajské zastupitele o přípravě uzavření gynekologicko- porodnického oddělení v Opočně na Rychnovsku.

"Výběrové řízení je vypsáno na doporučení Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. Nejedená se o žádnou krizovou situaci a nemocnice rozhodně nehrozí unáhlený odchod současného ředitele," uvedl předseda představenstva holdingu Rostislav Všetečka. Zájemci o místo ředitele mohou přihlášky posílat do poloviny ledna 2008, podmínkou je například pět let praxe ve vedoucí funkci ve zdravotnictví a vzdělání ekonomického nebo medicínského směru. Odvolání ředitele Šimurdy, který tvrdí, že krajské zastupitelstvo nechtěl obejít, vyvolalo na začátku letošního roku protesty některých zaměstnanců nemocnice.

Náchodská nemocnice, pod kterou spadají také nemocnice v Opočně a Broumově, má 800 lůžek a zaměstnává přibližně 1050 lidí. Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje vlastní nemocnice v Náchodě, Trutnově, Jičíně, Rychnově nad Kněžnou a Dvoře Králové nad Labem. Holding v Královéhradeckém kraji funguje od roku 2004. Celý holding nyní disponuje v nemocnicích asi 1700 lůžky. Hodnota majetku holdingu činí čtyři miliardy korun a pracuje v něm přibližně 3000 lidí.