O největší překvapení se postarala Gabriela Jašková ze Skibob klubu Dobruška, která si dojela pro mistrovské tituly jak v obřím slalomu, tak Super-G. Navíc v závodech Českého přidala první a druhé místo. V přímém souboji s oddílovou kolegyní Stanislavou Preclíkovou třikrát vyhrála a jen jednou nestačila na světovou skibobovou jedničku.

„Gabriela dokonale využila své přednosti, kopec ji výborně sedl. Souboje se Stáňou byly dramatické a rozdíly v cíli těsné. Věřím, že vzájemná soupeření posunou výkonnost obou závodnic,“ sdělil Karel Baláček, trenér dobrušských skibobistů.

Mezi muži dominoval reprezentant Aleš Housa z TJ Sokol Jablonec nad Jizerou, jenž ovládl všechny závody MČR a ČP. Podobně si vedli junior Dominik Harnach a senior Bohumil Flegl ze Skibob klubu Dobruška.

České reprezentační družstvo nyní čeká dlouhá cesta do francouzského Notre Dame, kde o posledním lednovém víkendu odstartuje Světový pohár v jízdě na skibobech. Celková prvenství obhajují Pavel Čiháček (TJ Sokol Deštné v Orlických horách) a Stanislava Preclíková (Skibob klub Dobruška).   (dr)

Ilustrační fotografie.
MČR: 1. díl ovládli Mohaupt s Hotovým