Do Plzně se po sérii tří kvalifikačních turnajů nominovalo i družstvo modrého minivolejbalu z VK AŠ Kvasiny ve složení Aneta Dostálková, Michaela Suková, Lucie Spěváčková a trenér Tomáš Erben.

Na turnaj se nominovalo celkem 255 družstev ve všech barevných kategoriích. V sobotu se uskutečnily boje v základních skupinách. Ten modrý měl šest skupin po sedmi družstvech. Zápasy se hrály na čas sedm minut. Kvasinská děvčata byla stoprocentně úspěšná, když postupně vyhrála s Hlincovkou 13:11, Kunicemi 12:7, Klatovami C 19:7, Nechanicemi 22:1, Baníkem Sokolov 14:9 a ZŠ Plzeň C 28:5.

Na sobotu večer byl připraven Českým volejbalovým svazem mezistátní zápas ženské volejbalové reprezentace v kvalifikaci o ME 2015. Naše reprezentace se utkala s týmem Slovinska. Zápasu mohli přihlížet všichni účastníci turnaje v barevném minivolejbale, kteří v zaplněné hale vytvořili parádní bouřlivou atmosféru. Českým hráčkám to určitě pomohlo k hladkému vítězství 3:0.

V neděli pokračoval turnaj  zápasy o umístění. Družstvo VK AŠ Kvasiny hrálo ve skupině o 1. – 6. místo. v úvodním utkání se Spartakem Hořovice byl po odehrání základní hrací doby (7 minut) stav nerozhodný, a proto bylo nutné odehrát rozhodující bod. Ten se podařilo vybojovat a reprezentantky našeho okresu zvítězily 12:11.

Bylo to cenné vítězství, které dodalo hráčkám potřebné sebevědomí do dalších utkání. V šesté sérii zápasů porazily Klatovy A 12:10.
„Po tomto zápase byl celý turnaj přerušen, protože se mezi děti přijela podívat ženská volejbalová reprezentace. Celou hodinu se děvčata věnovala dětem a podepisovala trika, ruce, míče, obličeje a vše dostupné.

Samozřejmě došlo i na fotografování. Po hodině museli pořadatelé autogramiádu ukončit, protože by se už asi nezačalo hrát a reprezentace by nenastoupila ke svému poslednímu zápasu kvalifikace se Španělskem," popsal setkání trenér Tomáš Erben a k vyvrcholení turnajového klání dodal: „Po odpočinku nás čekal další soupeř, Baník Sokolov 1, který nás nachytal uspokojené a úvod zápasu díky dobrému podání vyzněl jasně pro Baník. Náskok si již udržel a my jsme dostali za vyučenou v poměru 9:14. Poslední dva zápasy jsme odehráli s pražskými celky.

Nejprve s Kometou Praha A, ve kterém jsme zvítězili 17:11 a poslední zápas ve skupině s Olympem Praha A, který jsme překvapivě také porazili rozdílem 13:10. Vzhledem k tomu, že jsme prohráli pouze jediný zápas v průběhu dvou dnů, tak jsme se umístili na krásném druhém místě. Všechna družstva dostala sladkou cenu a tři nejlepší pěkné medaile.

Tímto úspěchem se družstvo nominovalo na celostátní finále, které se bude konat v Brně ve dnech 5. a 6. září. Poděkování patří dětem za výkony a pořadatelům za organizaci."