Recept na Francii? Zabrat musí osa

Hradec Králové – České basketbalistky zakončily své účinkování v základní skupině olympijského turnaje jasnou výhrou 82:47 nad Angolou. ,,Jak v tomto zápase, tak i s Američankami bylo znát zlepšení. Hlavně tedy v týmové spolupráci a práci pod košem," má jasno bývalá nejlepší hráčka Evropy a Hradce Králové EVA NĚMCOVÁ.

V úterním čtvrtfinále narazí výběr Lubora Blažka na Francii, suverénního vítěze skupiny B. ,,To bude velmi tvrdý oříšek. Šance jsou vždycky, s tím holky do utkání musí jít. Francouzky mají formu, ale nikde není psáno, že by byly k neporažení," tvrdí Němcová. Recept vedoucí k úspěchu   bude spočívat na výkonech klíčových postav českého týmu. ,,Rozstřílela se Eva Vítečková, takže doufám, že jí to vydrží. Zabrat však  musí celá osa. Soupeř má skvělou rozehrávačku, hráčky jsou na sebe zvyklé. Čeká nás opravdu pořádná šichta. Jsem moc zvědavá, jak to dopadne."   (kp)

Frintová posunula ženské maximum

Náchod – Rodačka z Náchoda triatlonistka Vendula Frintová vylepšila sobotní patnáctou pozicí české ženské triatlonové maximum pod pěti kruhy. „Jsme na výsost spokojení a myslím, že Vendula také. Byl to super výkon," neskrývala nadšení z vystoupení své dcery její maminka ELIŠKA FRINTOVÁ.

Ta přitom před samotným závodem říkala, že úspěchem by pro její dceru bylo umístění kolem dvacáté pozice. „Plavání bylo dobré, na kole se udržela v kontaktu s nejlepšími a vše rozhodl běh. V cíli bylo vidět, že Vendula i Radka (Vodičková) si sáhly na dno. Nikdo tedy nemůže říct, že by si do Londýna jely na výlet," oceňuje Frintová patnácté místo své dcery i dvacáté její reprezentační kolegyně Radky Vodičkové. „S Vendulou jsme ještě nemluvili, jen nám poslala dvě esemesky. V jedné z nich psala, že byla mezi prvními, kdo gratuloval Mirce Knapkové ke zlatu," říkala včera dopoledne matka náchodské triatlonistky.   (mr)