Ani vítězství nad favorizovaným Španělskem už nic nezměnilo na skutečnosti, že pro české basketbalistky skončil domácí evropský šampionát propadákem, neboť skončily ve skupině na posledním místě a nedokázaly tak postoupit do vyřazovacích bojů. Cíl tedy nebyl splněn.

Jak si vedly jednotlivé hráčky a trenér? Deník oznámkoval jejich počínání podle školní stupnice.

KIA VAUGHNOVÁ - 2
Naturalizovaná Američanka podávala nejstabilnější výkony. Splnila úlohu posily. Odvedla spoustu podkošové práce. Nebýt ní, byl by pro české družstvo šampionát asi velkou ostudou. Bezchybná ale také nebyla, občas neproměnila jasnou příležitost.

ALENA HANUŠOVÁ - 2-
Nevyvedl se jí první poločas úvodního vystoupení, kdy působila stejně jako ostatní hráčky značně nervózním dojmem a kolikrát ani netrefila zařízení. Pak se ovšem rozehrála a patřila k tomu nejlepšímu v českém výběru. Stala se hvězdou zápasu s Maďarskem.

KATEŘINA ELHOTOVÁ - 3
Totálně se jí nedařilo v pátečním zápase. Nebýt třech úspěšných střel v závěru, byla by na nule. Údajně za to mohly i střevní potíže. O den později už to byla stará známá „Kačka" a proti Španělkám se stala hvězdou duelu. Sečteno a podtrženo, od kapitánky se čekalo o malinko více. Možná se na ní projevilo tréninkové i zápasové manko, které po mateřské už nestihla úplně dohnat.

PETRA ZÁPLATOVÁ - 3-
Objevovala se na křídle, ale občas i zaskakovala na rozehrávce. Proti Ukrajině byla neskutečně nervózní, kvůli čemuž neproměnila několik obrovských šancí. Pak se její výkony zlepšily, ale rozhodně má na víc.

TEREZA VYORALOVÁ - 3-
Snaha se ned 23leté hráčce upřít. Svůj nejlepší duel odehrála proti Maďarkám. Její procento střelby však nebylo na turnaji příliš dobré. Na nejlepší rozehrávačky ME ještě hodně ztrácí.

ILONA BURGROVÁ - 4
Končí reprezentační kariéru a musí mít rozporuplné pocity. Rodačka z Hradce Králové hrála doma, všichni ji tu znali. Hecovala tým, makala, ale herně to prostě nebylo ono. Nejednou se jí stalo, že nedala „šoupák".

KAROLÍNA ELHOTOVÁ - 4
Svoje maximum (10 bodů) zahrála proti Španělsku, jinak to nebyla žádná sláva. Kvalit své sestry zatím zdaleka nedosahuje.

PETRA KULICHOVÁ - 5
Nejvyšší hráčka týmu si konec v reprezentaci představovala určitě jinak. Za celý turnaj dala pivotka jenom ušmudlané 3 body!

MICHAELA STEJSKALOVÁ - 5
V roli náhradníka se na palubovku moc nedostávala. Přesto stihla na mistrovství odehrát 26 minut, během nichž se však ani jednou nezapsala mezi střelkyně!

IVAN BENEŠ - 5
Trenér je pod neúspěchem podepsaný. Sám určitě moc dobře ví, že udělal dost chyb (výběr hráček, vedení týmu, taktika, střídání atd.). Na lavičce občas působil, jako by ho dění ani moc nezajímalo. Vypadalo to, že je dopředu smířený s neúspěchem. Trochu emocí projevil až v posledním duelu, v němž už o nic nešlo. Měl by zvažovat svoje další působení u českého týmu.

Mistrovství Evropy basketbalistek v Hradci Králové: České republika - Španělsko.
Každý musí vyhledat chyby, které udělal, sám v sobě

Nehodnoceny

VERONIKA VORÁČKOVÁ – V prvních dvou duelech nenastoupila, zahrála si až proti Španělkám (necelých 10 minut).

LENKA BARTÁKOVÁ – Zasáhla pouze do utkání s Ukrajinou (hrála 9 minut), jinak seděla na lavičce.

PAVLA ŠVRDLÍKOVÁ – Užila si atmosféru ME pouze z lavičky, do žádného zápasu totiž nenaskočila.