Budou oceněni nejlepší zástupci našeho regionu na sportovním poli, kteří letos dosáhli, nebo ještě dosáhnou na výrazné úspěchy na krajské, republikové i mezinárodní úrovni.

Pořadatelé vypisují kategorie: jednotlivci – 5 dospělých, 5 sportovců z řad žactva a 3 dorostenci-junioři, 3 sportovci v kategorii veteránů(od 40 let), kolektivy: 3 dospělí + 3 mládežnické, 5 trenérů,cvičitelů funkcionářů TJ/SK, pořadatel sportovní akce, cena FAIR PLAY.

Nejlepší sportovce, kolektivy a trenéry navrhne jakákoliv právnická či fyzická osoba sídlící na území okresu Rychnov nad Kněžnou, obce a města, TJ/SK, svazy/komise a další sportovní subjekty nesdružené v Okresním sdružení ČUS Rychnov nad Kněžnou,z.s. (Sokol, Auto klub ČR, atd.) s přihlédnutím k těmto zásadám a to ve skupinách výše uvedených.

Nominace ve všech kategoriích mohou zástupci oddílů a klubů, stejně jako široká sportovní veřejnost, zasílat již nyní na adresu: Okresní sdružení ČUS Rychnov nad Kněžnou, z.s., U Stadionu 1498, Rychnov nad Kněžnou 516 01 nebo e–mailem: cstvrychnov@seznam.cz. Nominace musí obsahovat: jméno a příjmení sportovce, data narození, adresu bydliště, členství v TJ/SK, oddíl, ve kterém sportuje, sportovní úspěchy v roce 2016. Základní podmínkou pro zařazení na listinu kandidátů je příslušnost sportovce k tělovýchovné jednotě, sportovnímu klubu nebo týmu se sídlem na Rychnovsku. Uzávěrka nominací bude v pátek 6. ledna 2017.

Všechny laureáty ocenění za rok 2016 určí komise odborníků, která se sejde v polovině ledna příštího roku. Čtenáři opět dostanou možnost zvolit si svoji sportovní hvězdu, a to hlasováním na soutěžních kupónech, které budou vycházet v Rychnovském deníku. Slavnostní galavečer spojený s vyhlášením výsledků ankety se uskuteční v pátek 3. února 2017 od 18.00 hodin ve velkém sále Pelclova divadla v Rychnově n. K.

OS ČUS Rychnov n. K., z.s.