Druholigoví basketbalisté rychnovského Spartaku sehráli dvojzápas v Jičíně a v Nymburce. Oba soupeři se nacházejí v horních patrech tabulky a tak Rychnov bojující o záchranu v soutěži čekaly těžké zápasy. Nakonec se ukázalo, že ani jeden z týmů nebyl neporazitelný, přesto se Spartak vracel domů s prázdnou.

Spartak navzdory dvěma porážkám v tabulce nijak závratně neklesl. Soupeři na sestupových pozicích totiž také téměř prohrávali. Rychnovské basketbalisty každopádně čekají další boje o záchranu. Zajistit by jim je měla dvě vítězství. První březnový víkend doma Svitavy s postupovými ambicemi do první ligy a Šumperk s jistotou udržení v soutěži. K poslednímu dvojzápasu sezony Spartak vyrazí do Chrudimi a do Poděbrad. Oba poslední soupeři jsou též vážně ohroženi sestupem a tak vše pravděpodobně rozet〜ne až poslední výjezd.

Jičín - Rychnov 85:74

Úvod utkání v Jičíně byl vyrovnaný. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou a zahajovací čtvrtina skončila nerozhodně. Druhé období pokračovala z bodového hlediska stále stejně, ale ve hře byl citelný rozdíl. Domácí dominovali pod košem: většinu bodů nastříleli z bezprostřední blízkosti a byli velmi úspěšní při útočných doskocích. Rychnovským hráčům se naopak dařila obrana křídel, v útoku zaznamenávali většinu bodů z nájezdů a z trojek. V poločase bylo utkání stále vyrovnané.

Do poloviny třetí čtvrtiny dostali Jičínští hosty pod tlak a vedli již o devět bodů. To ale Spartak nevykolejilo, naopak přebral iniciativu. Za poslední čtyři minuty nastřílel 22 bodů (z toho pět trojek) a do začátku čtvrtého dějství si přinesl vedení rozdílem se〜dmi bodů. Poslední část ale hostům vůbec nepovedla a prohráli ji rozdílem třídy.

Rychnovští basketbalisté až příliš spoléhali na vysokou úspěšnost střelby jednotlivců a zapomněli více kombinovat ve hře. Časté ztráty míče Jičín trestal jednoduchými koši z protiútoků. Spartak si zápas prohrál vlastními nevynucenými chybami.

BSK TJ Jičín - Spartak Rychnov nad Kněžnou 85:74 (21:21, 36:34, 58:65). Body: Branda 25, Adamec 19, S. Pantůček 12, O. Hemr 11, J. Pantůček 7. Trojky: 10. Trestné hody: 12/21 = 57%.

Nymburk B - Rychnov 71:62

Utkání začalo velmi zostra, když hostující trenér obdržel technickou chybu hned třicet vteřin po úvodním rozskoku. Domácí favorit se prezentoval řadou kombinací a nacvičených signálů, ale hru Spartaku zdobila především kvalitní obrana. Nymburští hráči Rychnovu také nepovolili mnoho bodů, ale podepsaly se na tom především neproměněné trestné hody hostů. Většinu průniků totiž Nymburk zastavoval fauly. Ve druhé čtvrtině se hrálo o poznání divočeji, takže oproti úvodní čtvrtině padlo dvakrát více bodů.
Na začátku třetího dějství hosté vedli rozdílem téměř deseti bodů. V tom ale přišel zlom zápasu. Rychnovští ztratili hned několik míčů (nejvíc na křídlech a na rozehrávce) a za chyby krutě zaplatili. Domácí brejky do nerozestavěné obrany Spartaku končily snadnými koši obdobně jako předchozího dne v Jičíně. Domácí navíc praktikovali kvalitní zónovou obranu, čímž rychnovský tým dokonale zaskočili. Hosté se nedokázali prosadit v útoku a za čtvrtinu „ulovili“ jen 12 bodů. V úvodu závěrečné čtvrtiny hosty vrátilo do zápasu sedm rychlých bodů. Avšak Nymburk se zaskočit nenechal, přidal na obrátkách a čtrnáctibodovou šňůrou během čtyř minut zápas definitivně rozhodl.

ČEZ Nymburk B - Spartak Rychnov n. K. 71:62 (7:12, 24:32, 50:44). Body: O. Hemr 15, J. Pantůček 14, Branda 13, Čermák 9, Sommer 5, Pantůček S. 3, Beran 2, Adamec 1. Trojky: 3. Trestné hody: 13/23 = 58%.

Další výsledky: Poděbrady - Svitavy 65:79, Chrudim - Šumperk 92:86, Nymburk B - Tesla Pardubice 69:73, Žďár n. S. - Slavia TU Liberec 77:70, Pelhřimov - Mladá Boleslav 72:102, Chrudim - Svitavy 61:77, Poděbrady - Šumperk 86:78, Jičín - Tesla Pardubice 74:72, Pelhřimov - Slavia TU Liberec 88:82, Žďár n. S. - Mladá Boleslav 67:88. (oh, six)