Hlavním cílem je přivést co největší počet dětí ke sportování. Jde především o všeobecný pohybový rozvoj, který je základem celoživotního zdraví. Jedna z pěti náborových akcí v Královéhradeckém kraji se uskutečnila v Opočně.

Pořadatelé – FAČR a TJ Spartak Opočno – přivítali na fotbalovém stadionu více než dvě stovky dětí z mateřských a základních škol v Opočně a Českém Meziříčí. Akce se zúčastnil předseda komise mládeže OFS Rychnov nad Kněžnou Václav Leimer a garant akce profesionální trenér mládeže při KFS Jan Míl.

„Děti procházely deseti stanovišti, které se zaměřily na obratnost, hru s balonem, ať s překážkami nebo jen střelba na branku či fotbal na malé branky. Děti se mohly občerstvit čerstvým ovocem, domácími koláčky nebo různými odměnami. Samozřejmě nechyběl nezbytný pitný režim. Při odpočinku děti malovaly nebo vybarvovaly omalovánky s fotbalovou tématikou. Každý z malých účastníků si domů odnesl sladkou odměnu a informace o možnosti jak se přihlásit do fotbalových klubů v blízkém okolí," sdělil hlavní organizátor akce Dušan Krištof.