V každém pořadatelském městě se první den hraje turnaj jednotlivců po kategoriích a druhý den turnaj tříčlenných družstev, které originálně tvoří vždy mladší žák(yně), starší žák(yně) a dorostenec(ka).

Kompletní program absolvovala z oddílu SK Dobré Lucie Bačinová (na snímku), a to jako členka družstva České republiky. Nastupovala v něm na místě mladší žákyně spolu se starší žákyní Kristýnou Pěnkavovou (SKST Vlašim) a dorostenkou Anežkou Ilčíkovou (SKST Hodonín).

A jakých výsledků Lucie Bačinová dosáhla?
Topolčany: jednotlivci 9. – 16. místo (2 výhry, 2 prohry), družstva 3. místo (2 výhry, 2 prohry).
Havířov: jednotlivci 5. – 8. místo (2 výhry, 2 prohry), družstva 5. místo (1 výhra, 2 prohry).
Hluk: jednotlivci 2. místo (6 výher, 1 prohra), družstva 5. místo (1 výhra, 2 prohry).

„Lucka se postupně zlepšovala, v Hluku prohrála ve finále s první nasazenou a vítězkou dvou ze tří turnajů slovenskou reprezentantkou Adrianou Illášovou. Polovinu ze šesti turnajů – jednotlivce v Havířově a oba turnaje v Hluku – absolvovali také další členové našeho oddílu. Výrazného úspěchu dosáhla Diana Grimmerová, když v Havířově v boji o postup do semifinále porazila vítězku z Topolčan a později i v Hluku Slovenku Illášovou a připravila jí tak jedinou prohru v celé sérii. Obsadila pak vynikající 3. místo.

Další naši mladí stolní tenisté se sice na předních místech neobjevili, ale dosáhli několika dílčích úspěchů," sdělil Jan Rozínek, předseda SK Dobré. (dr, jr)