Nadšenci se mohou těšit na tradiční sportovní akce jako Olfincar Hradecký půlmaraton a ČSOB Maraton Hradec Králové, Křížová desítka, Eleven Půlmaraton Český ráj, ale také na novinky zejména v podobě Jarního půlmaratonu na Rychnovsku, který se uskuteční již 8. dubna. Svůj 2. ročník také oslaví Olfincar Trutnovský půlmaratón a pohodovou atmosféru opět poskytne Hradecký koloběh.

Kolotoč závodů se rozjíždí už v sobotu 1. dubna a není to apríl! V hradeckých městských lesích se uskuteční 5. ročník Křížové desítky.

Tento závod svou atmosférou nadchne nejen soutěživé běžce, ale také hobby účastníky, pro které budou připraveny tratě na 10 a 5 km, dále doprovodný program včetně dětských běhů a novinka v podobě závodu koloběžek, jenž ve spolupráci s partnerem Kolobka Kostka mohou jet i úplní začátečníci, kteří si svůj stroj do závodu od partnera zapůjčí. Další lákavou možností bude tradiční testování obuvi Salming.

Půl hodiny po poledni, do boje na zajímavé trati ve tvaru kříže, vyrazí aktéři hlavního závodu. Kvalitní asfaltový podklad spolu s rovinatým profilem dává možnost zjistit, jak se povedla zimní příprava.

Loni vyhrál polský běžec Lukasz Kondratowicz a tak se uvidí, jestli se pokusí o obhajobu. Zadarmo mu to nedají stálice východočeských běhů Milan Janata (Salming team) a Pavel Brýdl (Cepro team), kteří zajisté nebudou sami. Však celé startovní pole bude chtít zvítězit, minimálně sami nad sebou. Přijďte také ukázat, že na to máte! Registrovat se můžete online na www.sportvisio.cz do 28. března, ale i poté v centru akce na parkovišti u Lesního hřbitova.   (mj)