Příznivci běhu mohou oslavit jaro jak se patří: v krásné přírodě, na půlmaratonské nebo desetikilometrové distanci a poté strávit příjemné chvíle s přáteli v letovisku Studánka, kde je umístěno zázemí závodu.

„K jaru patří probouzející se příroda, která je v lesoparku Včelný a v okolí Ivanského jezera jedinečná a právě tu jsme se rozhodli přiblížit našim účastníkům," říká ředitelka závodu Jana Mílová. Nejen atraktivní, mírně zvlněná trať, je lákadlem pro běžce. „Ve spolupráci s naším partnerem, hotelem Studánka, máme pro běžce přichystané výborné bufetové pohoštění po závodě a také možnost regenerace ve wellness," zmiňuje další možnosti Jana Mílová. Na své si přijdou také motoristé, kteří budou, jako jedni z prvních, moci shlédnout prezentaci nové Škody Kodiaq a objednat testovací jízdy. Tradičně bude připraven doprovodný program pro děti.

Závod pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Jiřího Štěpána a místostarostky Rychnova nad Kněžnou Jany Drejslové je součástí prestižního seriálu Iscarex Cup, a tak každý běžec bude moci bojovat o patřičný příděl bodů do této soutěže. Na svoji trať vyrazí půlmaratonci v pravé poledne. Jen patnáct minut před nimi běžci na 10,5 km. Registrace a další informace na www.sportvisio.cz.