To ale nebylo vše. Protože jsme chtěli přiblížit orientační běh všem lidem, uspořádali jsme takový malý den otevřených dveří do naší klubovny. Nově příchozí, a bylo jich hodně, si vyzkoušeli práci s mapou, buzolou a průkazkou. Připraveny pro ně byly tři druhy tratí.

Pro úplně nejmenší to byla trať s obrázky, pro ty větší trať s kontrolami u značek na dopravním hřišti a pro ty nejodvážnější klasická trať orientačního běhu po městě. Po krátkém odpočinku a vydatném pití jsme se s novými orientačními běžci přesunuli ke stolečku s oblečením.

Dozvěděli se, jaké oblečení je do lesa nejlepší a z jakých je materiálů. Potom mohli oči nechat u stolečku s úspěchy dětí z rychnovského oddílu. Zjistili, že všechny ceny jsou provázeny pílí, chytrostí, ale hlavně vytrvalostí.

A proč bylo vlastně Rodinné odpoledne s OB zmlsané? Protože my běžci sami víme, jak po vydatných výkonech vyhládne, připravili jsme pro nové nadšence pohoštění v podobě výborné polévky a nedostižného guláše. Všem toto občerstvení velmi chutnalo a dokreslilo už tak velmi úspěšný den s dětskými úsměvy.

Orientační běh je sportem, který opravdu pro všechny je! Pro lepší informovanost můžete také sledovat naše webové stránky www.srk.borec.cz.   Pořadatelé z oddílu OB