Extraligové hráčky Daniela Rozínková a Miroslava Ságlová byly nasazeny přímo do hlavní soutěže. Aneta Sedloňová, Kateřina Rozínková a Hana Hlávková musely absolvovat kvalifikaci, ale všechny zůstaly před postupovými branami.

Hlavní soutěž se hrála pouze vyřazovacím způsobem, kdy hráčkám nasazeným na turnaji jako 9. – 16. byly losem určeny soupeřky postupující z kvalifikace. Právě v této skupině byly obě největší doberské naděje. Miroslava Ságlová (na turnaji jako č.9) se utkala s Barborou Kapounovou z Hodonána (4:2), Daniela Rozínková s další hodonínskou hráčkou Anežkou Ilčíkovou (4:0). „Tento zápas je pro nasazené hráčky vlastně rozhodující pro úspěch či neúspěch na turnaji. Pokud vyhrají, potvrdí své umístění na žebříčku, pokud prohrají, je to vždy neúspěch. Obě naše hráčky ale tyto těžké chvíle skvěle zvládly a výhrami potvrdily své kvality," sdělil Jan Rozínek, předseda SK Dobré.

Další kolo již znamenalo pro obě doberské hráčky souboj s nasazenými na 1. – 8.místě. Ságlové los určil za soupeřku druhou nasazenou a dlouholetou českou reprezentantku Kateřinu Pěnkavovou z SKST Hodonín (0:4), Daniela Rozínková se utkala s hráčkou aktuálně hrající francouzkou nejvyšší soutěž Kateřinou Tomanovskou z Chesnay/Rambou (1:4).
„Vyrovnanější souboj sehrála Daniela, pouze v jednom setu ji soupeřka přehrála větším rozdílem. Mirka se snažila, ale měla to těžké. Obě tak skončily na 9 .- 16. místě. Spolu nastoupily do čtyřhry žen, ale konečnou jim ve čtvrtfinále vystavil pár Ševčíková, Slezáková (SKST Hodonín, Spartak Hluk). Ve smíšené čtyřhře nastoupila jen Daniela. S partnerem Kučerou (El Niňo Praha) v zápase o postup mezi osm nejlepších párů v pětisetové bitvě podlehli nejtěsnějším rozdílem dvojici Klásek, Petrovová (Königshofen, Havířov). V rozhodujícím setu odvrátili čtyři mečboly v řadě za sebou ze stavu 6:10, nevyužili jeden vlastní za stavu 11:10 a podlehli prasátkem 11:13," přiblížil dramatický duel Jan Rozínek.

Součástí MČR dospělých byl i souboj o titul hráčů a hráček do 21 let. Z doberského oddílu se mezi šestnáct nominovaných hráček dostala pouze Kateřina Rozínková. V prvním kole uspěla proti Anežce Ilčíkové (Hodonín) a v zápase o postup do semifinále podlehla nasazené hráčce číšlo 1 Kateřině Tomanovské (Chesnay/Rambou). Konečné umístění na 5. – 8. místě je skvělé a zároveň nadějné pro příští rok, kdy bude Kateřina v této kategorii naposledy.

(dr, jr)