Nad konáním šampionátu se zdůvodu nepříznivých sněhových podmínek dlouho vznášely otazníky. „Díky obětavosti pořadatelů a společnosti Sportprofi, na jejíchž sjezdovkách se šampionát koná, se podařilo připravit kvalitní tratě. Udělali jsme maximum pro to, aby se neopakoval loňský rok, kdy jsme museli kvůli nedostatku sněhu přeložit šampionát do Rakouska. Věřím, že mistrovství světa bude mít vysokou sportovní ispolečenskou úroveň,“ sdělil vpředvečer zahájení vrcholné akce Petr Tojnar, předseda Českého svazu skibobistů a starosta Dobrušky.

Na loňském „malém“ mistrovství světa vrakouském Berg im Drautal získala naše čtrnáctičlenná výprava dvaatřicet cenných kovů. „Vdomácích podmínkách chceme tento výsledek vylepšit. Už proto, že na start se postaví čtyřicet českých reprezentantů od nejmladších žáků po seniory,“ uvedl Petr Tojnar.

Divácky nejatraktivnější bude bezesporu kategorie nejmladších seniorů, kde se sejde kvalitní konkurence. Cestu Martina Tribuly (Skibob klub Dobruška) za obhajobou čtyř zlatých medailí zBerg im Drautal budou chtít překazit jak jeho reprezentační kolegové Dušan Kudrnovský, Pavel Hlaváč a Josef Pohl, tak legendární rakouský skibobista Markus Moser, jemuž patří druhé místo vprůběžném pořadí letošního ročníku Světového poháru. Jejich souboje spříchutí sportovní rivality budou určitě ozdobou světového šampionátu.

Slavnostní zahájení světového šampionátu na náměstí F. L. Věka vDobrušce (18.00)

Program MS:

Čtvrtek 14.února

Super–G (start v10.45, závodní sjezdovka vDeštném). Vyhlášení vítězů v18hodin na náměstí F. L. Věka vDobrušce.

Pátek 15.února

Slalom (start– 1.kolo v9.50, 2.kolo ve 13.10). Vyhlášení vítězů v18hodin na náměstí F. L. Věka vDobrušce.

Sobota 16.února

Obří slalom (start– 1.kolo v9.50, 2.kolo ve 13.10). Vyhlášení vítězů a slavnostní zakončení šampionátu vKulturním domě vDobrušce (18.30).