Devatenáctiletý atlet z Hradce poznává od pondělí olympiádu. A jedna věc ho překvapuje. Pocity, které má z prvních hodin v Londýně, sám označuje za smíšené…

„Čekal jsem, že nás atmosféra olympijských her praští, ale mimo olympijské parky, kde jsou davy lidí, to tak není. Ve městě až na pár plakátů skoro nebylo poznat, že se nějaká olympiáda koná," podivuje se účastník juniorského mistrovství světa.

Rozpor mezi napětím na tribunách a mezi Londýňany poznal i v neděli večer, kdy se konal možná nejsledovanější závod celých her – mužský sprint na 100 metrů. Další velké představení fenomenálního Jamajčana Usiana Bolta sledoval i Michal Desenský. „Byl jsem se dívat na finále stovky v místní hospodě na velkoplošné obrazovce a bylo tam liduprázdno!"

Ale dost nářků, talentovaný atlet ze Sokola Hradec je naopak nadšený, jak dobře je olympiáda připravená. „Na druhou stranu je tu výborná organizace! Britové to mají perfektně promyšlené, po cestě na stadiony a v centru města je spoustu dobrovolníků, kteří rozdávají mapy a ochotně radí, kudy jít," popisuje.

V úterý ho společně se známými a přítelkyní čekala návštěva závodu v triatlonu ve slavném Hyde Parku a také snaha sehnat vstupenky. „Docela mě mrzí, že nemám lístky na stadion na nějaké sporty, protože to určitě musí být nezapomenutelný zážitek."