„Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí zasahovali po deváté hodině při dopravní nehodě tří osobních automobilů, která se stala v Česticích. Jednotky provedly na vozidlech protipožární opatření a odpojily autobaterie," prozradila tisková mluvčí hasičů Alena Kuthanová.
Došlo k menšímu úniku provozních kapalin, který hasiči zachytávali.

Zdravotnická záchranná služba ošetřila těhotnou ženu a muže, který si stěžoval na bolest hrudníku. Provoz byl v místě nehody řízen kyvadlově.
Hasiči odstavili vozy mimo komunikaci, zasypali uniklé provozní kapaliny a provedli úklid vozovky.

Bouralo se také v Orlických horách. „Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách vyjížděli v 15:11 do Orlického Záhoří k dopravní nehodě osobního vozidla značky Škoda Octavia, které vyjelo mimo komunikaci do příkopu. Řidič zůstal ve vozidle zaklíněn a jednotky jej musely pomocí hydraulického nářadí vyprostit. Během vyprošťování byla zraněná osoba v péči Horské služby," popsala situaci mluvčí hasičů.
Pacient byl poté transportován letecky vrtulníkem zdravotnické záchranné služby do fakultní nemocnice v Hradci Králové. Komunikace byla v místě nehody po dobu vyprošťování zcela uzavřena.