„Žáci ráno na výuku přišli, energetici však sdělili, že se porucha bude opravovat v řádu několika hodin. Proto školákům nemohli uvařit oběd v jídelně,“ informoval svobodský starosta Jiří Špetla.

Větrná noc byla na Jičínsku klidnější

Jičín - Hasiči z Jičínska vyjížděli celkem jedenáctkrát. V jednom případě odstraňovali strom z železniční trati. Novopačtí profesionální hasiči vyjížděli během čtvrteční větrné noci společně s dobrovolnými hasiči čtyřikrát. Vždy šlo o odstranění spadlého stromu z vozovky. Vítr povalil strom v Babáku, na odbočce z Kumburského Újezda na Stav, kde do něho narazilo osobní vozidlo, ve Valdově a Dolní Kalné. K žádnému úrazu osob naštěstí nedošlo. V Královéhradeckém kraji došlo dohromady k osmdesáti devíti výjezdům.

Po chlapci naštěstí pátrat nemuseli

Police nad Metují - Pátrání po osmiletém školákovi už začínali organizovat policisté na Policku, neboť na linku 158 zavolala o půl šesté maminka osmiletého chlapce, že se hoch dosud nevrátil ze školy. Naštěstí pátrání skončilo dříve než začalo. Chlapec, který dojíždí autobusem, prý měl být doma už před třetí odpoledne. Ještě než stačil operační důstojník celé pátrání zorganizovat se ale malý cestovatel našel. Chlapec po škole zašel ke svému kamarádovi, kde se zapomněl. Domů ho potom odvezla nic netušící maminka kamaráda.

Řidič měl štěstí, smrk auto minul

Jičínsko - Ve čtvrtek kolem jednadvacáté hodiny došlo ve stoupání v lesním úseku v kopci Babák na silnici I/16 ve směru na Kumburský Újezd k dopravní nehodě. Třiačtyřicetiletému řidiči vozu Škoda Octavia nečekaně zřejmě vlivem povětrnostních podmínek spadl před vůz vzrostlý smrk. Muž již nedokázal střetu zabránit a narazil přední částí do jeho koruny. Po nárazu bylo auto odhozeno do protisměrného jízdního pruhu. Při nehodě utrpěl řidič lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Jičíně, odkud byl po vyšetření propuštěn.

Nad polskými bytaři spadla klec

Náchod - Zdejší kriminální policie ve spolupráci s policisty z Trutnova a Hradce Králové úspěšně zakončila dlouhodobé rozpracování série případů vloupání do bytů v panelových domech, k niž docházelo na území celé České republiky. Dvojici cizinců ve věku 37 a 32 let policisté zadrželi v Náchodě-Bělovsi pár desítek metrů před hranicí s Polskem, když se svižně pokoušeli opustit Českou republiku. Státní zástupce v pátek na podnět policejního vyšetřovatele podal návrh na vzetí obou obviněných cizinců do vazby.

Ilustrační foto
Cizinci brali jen peníze a šperky, řádili po celé republice