Hlídka z rychnovské skupiny dopravních nehod vyjížděla do Opočna v středu v patnáct minut před osmou večer. Řidiči vozu značky Fiat Ducato jedoucímu od Českého Meziříčí k centru Opočna nestačila jeho strana silnice, městem projížděl středem komunikace. Na jednom místě ho ale nemile překvapila překážka chránící chodce. Zareagovat na ni ale nestihl, a tak pravou částí fiatu vyjel na vyvýšený ostrůvek rozdělující silnici v místě vyznačeného přechodu pro chodce a s autem se zastavil až o dopravní značky, které porazil. Při této nebezpečné jízdě naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Policisté u čtyřicetiletého muže z Křovic dechovou zkouškou provedenou na místě naměřili 1,94 promile alkoholu v dechu. Řidič navíc nepředložil ke kontrole řidičský průkaz a auto, které řídil, nemělo rok platnou technickou kontrolu. Pirát silnic způsobil škodu 35 tisíc korun. Navíc je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

Řidiči s pozitivní dechovou zkouškou na alkohol předčasně ukončili jízdu i policisté obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Třicetiletého řidiče vozu značky BMW 540 jedoucího ve čtvrtek hodinu po půlnoci od Lipovky směrem na Rychnov nad Kněžnou na začátku města zastavila hlídka k běžné silniční kontrole. Dechovou zkouškou provedenou na místě u něj naměřila 0,35 promile alkoholu v dechu. Po poučení řidič žádal lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve. Policisté muži na místě další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz.
Pozitivní hodnotu vykázal i orientační test na návykové látky, který policisté obvodního oddělení Týniště nad Orlicí provedli ve středu odpoledne u řidiče vozu značky Renault Megane Scenic. U jednatřicetiletého řidiče z Třebechovic pod Orebem jedoucího z Týniště nad Orlicí hlídka dechovou zkouška naměřila negativní hodnotu; test na návykové látky ale vykázal hodnotu pozitivní. Muž po poučení lékařské vyšetření odmítl. Policisté mu na místě další jízdu zakázali, zadrželi mu řidičský průkaz a sepsali oznámení o přestupku.

(kac)