Řidička vozu značky Fiat Panda jedoucí směrem na Borohrádek zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky. Na namrzlé silnici dostala smyk, který nezvládla a havarovala v levém příkopu, kde auto převrátilo na bok. Osmadvacetiletou ženu převezli záchranáři k ošetření do nemocnice, přítomnost alkoholu u ní policisté na místě dechovou zkouškou vyloučili. Na přední nápravě vozu neměla řidička zimní pneumatiky.

Škoda této havárie byla vyčíslena na 30 tisíc korun. O čtyřicet minut později přijal operační důstojník oznámení o havárii mezi obcemi Rohenice a Králova Lhota. Tudy jela řidička vozu značky Škoda Octavia. Pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky, na náledí dostala smyk, který nezvládla. Vyjela vpravo mimo silnici, kde narazila do stromu. Při havárii naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. Škoda je odhadnuta na 110 tisíc korun. Ledovka potrápila řidiče i v pátek. K první havárii s lehkým zraněním vyjížděli dopravní policisté v 06:40 ke Skořenicím.

Řidička vozu značky Škoda Octavia jedoucí směrem na Přestavlky v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu vozovky a dostala smyk. Ten nezvládla a s autem přejela do protisměru a následně do levého silničního příkopu, kde narazila do stromu. Záchranáři jednačtyřicetiletou ženu převezli k ošetření do nemocnice, přítomnost alkoholu u ní policisté na místě dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této havárie je vyčíslena na 50 tisíc korun. O deset minut později byla policistům nahlášena další havárie se zraněním, tentokráte na Dobrušsku.

Řidič vozu značky Peugeot 206 jedoucí od Provozu k Dobrušce v levotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky. Na náledí dostal smyk, který nezvládl a s autem vjel do pravého silničního příkopu, kde havaroval. Ke zranění osob naštěstí nedošlo, přítomnost alkoholu se u řidiče dechovou zkouškou provedenou na místě neprokázala. Škoda této havárie je odhaduta na 30 tisíc korun. Ke třetí páteční havárie se zraněním vyjížděli policisté v 11:30 mezi obce Dobré a Podbřezí. Řidička vozu zn. Škoda Rapid najela blízko pravého okraje vozovky a v levotočivé zatáčce narazila do betonové trubky mostu. Následkem nárazu se převrátila na střechu. Záchranáři dvaatřicetiletou ženu převezli k ošetření do nemocnice. Alkohol byl u ní vyloučen. Škoda je vyčíslena na 102 tisíc korun. Foto na webu.