K dopravní nehodě došlo v úterý 25. října v 16:23 hodin na silnici II. třídy č. 319 u prodejny Billa v 0,341 km mezi obcemi Rychnov nad Kněžnou a Javornice.

Při dopravní nehodě se řidič speciálního nákladního vozidla zn. Mercedes Benz U-400 Unimog na přímém úseku v mírném klesání s vozidlem z dosud nezjištěných příčin dostal do smyku, při kterém auto prudce vybočilo vpravo mimo silnici.

Při vybočení se převrátilo na levý bok a přední částí narazilo do stromu napravo v příkopu. Při tom se roztrhla kabina auta. Protože třiapadesátiletý řidič nebyl za jízdy připoutaný bezpečnostním pásem, vylétl mimo vozidlo a utrpěl zranění, se kterými byl transportován do nemocnice. Přítomnost alkoholu u něj policisté na místě provedenou dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 1 203 tisíc korun. Příčina a míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Následně, přibližně v 16:25 zde došlo k další dopravní nehodě střetu chodkyně s vozidlem, jehož řidič se z důvodu zatarasené silnice chtěl s osobním autem zn. Daewoo Matiz otočit a jet zpět ke kruhové křižovatce Pod Budínem v Rychnově nad Kněžnou.

K místu dopravní nehody nákladního vozu zn. Mercedes v 16:25 projížděl řidič vozu zn. Peugeot 106 od Rychnova nad Kněžnou směrem na Javornici. Řidič zastavil u pravého okraje silnice a šel zjistit, zda je řidič mercedesu zraněný. Mezitím jeho spolujezdkyně seděla ve voze a volala na tísňovou linku. Poté vystoupila z auta.

Za nimi jedoucí řidič vozu zn. Daewoo Matiz se rozhodl v důsledku zatarasené silnice otočit a jet zpět do města. Při manévru se ale střetl s chodkyní spolujezdkyní z peugeotu, kterou záchranáři se zraněním převezli do nemocnice.

Ke zranění jiných osob nedošlo. Dechová zkouška u řidiče ani chodkyně přítomnost alkoholu neprokázala. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na jeden tisíc korun. Míra zavinění této dopravní nehody je předmětem dalšího vyšetřování.

POLICIE HLEDÁ SVĚDKY

Policisté žádají svědky, kteří se poblíž uvedeného místa v daném čase pohybovali a viděli průběh dopravní nehody, zejména střetu chodkyně s vozidlem Daewoo Matiz, aby se přihlásili na telefonní číslo 607 070 105 nebo na 974 536 250 nebo na bezplatnou linku 158.