VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Povzbuďte na Silvestra své chuťové buňky

Východní Čechy /FOTOGALERIE/ – Také máte silvestrovský večer spojený se sledováním televize a chlebíčky? Co to zkusit tentokrát jinak.

31.12.2010
SDÍLEJ:

STYLOVÉ ZAKONČENÍ roku 2010 a přivítání roku nadcházejícího může mít podobu slavnostní tabule. Pro vaši inspiraci ji připravili ve střední odborné škole v Poličce.Foto: DENÍK/ Sylva Horáková

Odborníci ze střední odborné školy v Poličce nabízí zajímavý recept. Spolu s Luborem Havlíkem, vedoucím odborného výcviku, si můžete uvařit špalek z vepřové panenky na provensálském koření. K tomu lze podávat americké brambory spolu s variacemi listových salátů a rajčátky.

„Silnější část očištěné vepřové panenky okořeníme směsí provensálských bylinek, ke kterým patří rozmarýn, levandule, tymián, estragon, saturejka, oregano a kerblík.

Zprudka ji opečeme na rozpáleném tuku a zvolna dopečeme, aby maso po nakrojení bylo narůžovělé, ne krvavé. Při úpravě na talíři osolíme hrubou mořskou solí,“ radí Lubor Havlík. Americké brambory nebo jinou přílohu z brambor upravíme obvyklým způsobem.

Omyté a okapané lístky rukoly, ledového salátu a čekanky natrháme na kousky a zastříkneme bílým octem balsamico. Ozdobíme baby rajčátkem.

„Přílohu z brambor můžeme dochutit bylinkovou solí,“ dodal Havlík. Chutnou krmi se hodí zapít lahodným mokem.

Aby konec tohoto a začátek příštího roku proběhl slavnostně, použijte pěkný servis i sady skleniček.

Špalek z
vepřové panenky
Recept na čtyři porce:

vepřová panenka, silnější část
600 gramů
provensálské bylinky
olej 50 garmů
mořská hrubozrnná sůl
rukola
ledový salát
čekanka
bílé balsamico
baby rajčátka
bramborová příloha 800 gramů

31.12.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tipy Deníku

Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku

Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete.
AUTOMIX.CZ
54

GALERIE: Nejvtipněji naložené vozy na silnicích. Nákladem je vše, co si zamanete

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Dominik Chlupáč vylepšil o tři vteřiny traťový rekord „Luisy“

Kvasiny - Letošní desetidílný 24. ročník amatérského cyklistického Dobrušského poháru – Memoriálu Martina Hockého pokračoval předposledním závodem, jímž byla Kredo silniční časovka jednotlivců. Závod uspořádal Indigo cycling team Rychnov ve spolupráci s Tri Clubem Dobruška.

Do říjnových sněmovních voleb půjde 22 stran a hnutí

Královéhradecko - V říjnových volbách do Poslanecké sněmovny PČR budou voliči v hradeckém kraji vybírat z 22 politických stran a hnutí. Oproti volbám v roce 2013 je to o čtyři subjekty více.

„Ahoj, jsem Svatava a jsem blázen... blázen do jídla...“

Královéhradecko - Svatava Vašková patří mezi nejznámější a nejúspěšnější současné české foodblogerky. Sama o sobě říká: „Nemám ambici ohromovat vysokou kulinařinou či cukrařinou, na to nemám schopnosti, čas ani prostředky. Ráda bych, aby můj blog především inspiroval…“ Dlužno říct, že se jí to daří. Přesvědčit se můžete sami nejen v našem rozhovoru, ale i na webu Coolinarka.cz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení