Návštěvníci si poslechnou úryvky z deníku Václava Bartoně, dědečka současného majitele, který si psal po své emigraci v roce 1949. Prohlídky budou zahájené návštěvou zámecké kaple, do které se při běžných prohlídkách pouze nahlíží. Zámek byl postavený společně s městem, původně jako pozdně gotický hrad, který měl město chránit. 

Expozice loutek v Nové Pace

Nová Paka - V budově Suchardova domu je v současné době k vidění expozice packého loutkářství. Za pomoci pracovníků z pražské Říše loutek je již otevřena rozšířená expozice, kde veřejnost může vidět 25 loutek z dílny Válků, Františka Šimka, Antonína Suchardy mladšího a Jana Mádle. Antonín Sucharda mladší byl synem sochaře a i jeho syn se věnoval tomuto řemeslu. Pro Jičín vytvořil vůbec první sochu Jana Husa a z jeho dílny pochází veliké množství soch a náhrobků v celých severovýchodních Čechách.

Máme úžasného souseda, pochválila Krajča starostka

Hostinné - Stejně neodmyslitelně jako dva obři na radniční věži patří k Hostinnému i Porciunkule. Letošní ročník byl 351! Organizátorům vytrhl trn z paty zpěvák Richard Krajčo, který zaskočil za hlavní kapelu Monkey Business. Ta v den vystoupení oznámila, že nepřijede kvůli nemoci Matěje Rupperta. „Musím ocenit jeho úžasný přístup. Máme prostě skvělého souseda,“ pochválila Richarda Krajča starostka Hostinného.

Triatlonisté obsadí Dolce

Trutnov - Pětadvacátý ročník trutnovského terénního triatlonu se uskuteční dnes v areálu Dolce. Je určen nejen závodním triatlonistům, ale také rekreačním, kteří si můžou vyzkoušet svoje schopnosti na trasách 400 metrů plavání, 12 km na horském kole a 3,5 km běhu. Vedle jednotlivců vyrazí na trať také štafety. Začíná se v 17 hodin skokem z mola v Dolcích, o půl hodiny dříve odstartují na zkrácené trati děti. Závod ZPA Smart Energy Triatlon Dolce pořádá oddíl triatlonu TJ Lokomotiva Trutnov.