Začíná totiž další ročník vyhlášené akce, Krajkářských slavností.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program v městské sokolovně Vamberk, zahrnující výstavu paličkované krajky, prodej krajek a potřeb na paličkování nebo velkoplošnou projekci.

Kromě zmíněného se fanoušci krajek dočkají také módních přehlídek, kde představí svou novou kolekci pro současnou módu Krajkářská škola Vamberk. Módní přehlídky se konají v pátek od 15 hodin, v sobotu v 11 a v 15 hodin a v neděli v 11 hodin dopoledne.

Dále se mohou příchozí těšit na doprovodné výstavy, jako je Krušnohorská paličkovaná krajka, ve které budou představovat krušnohorskou krajkářskou tradici příslušníci občanského sdružení Krušnohorská krajka.

Další výstavou bude ta s názvem Proměny krajky v Čechách, která popisuje vývoj krajkářského řemesla od 18. století až do současnosti.

V neposlední řadě bude k vidění také výstava Křehká krajka s duší, která bude mapovat tvorbu Dany Vařilové, krajkářky, která se věnuje řemeslu již více než čtvrt století.

Tato výstava bude k vidění až do konce října letošního roku.

Kromě zmíněného se budou moci krajkáři zapojit i do amatérské soutěžní výstavy s názvem Léto a krajka. V sobotu bude navíc přichystána i velká módní show se šperky a doplňky. Pro nejmenší návštěvníky bude připravena výstava Městečko na dlani, podporující dětskou tvořivost.

Celá akce potrvá od 27. do 29. června. V pátek započne program v 10 hodin dopoledne, další dny již s úderem deváté hodiny.

Martin Vašina