Program začne již v pátek, kdy se od 17 hodin můžete těšit na autorské čtení Proč má kos žlutý nos, na které naváže koncert na lyru a příčnou flétnu. V sobotu program startuje již v půl druhé, a následovat budou koncerty a divadelní představení. Představí se například Martin Chick, Jan Večeřa, jičínská poezie R170. Večer o půl jedenácté zakončí program Jam session.

Festiválek na hořickém zámku

Hořice - Dům kultury Koruna ve spolupráci s městem Hořice a jeho infocentrem pořádají tuto sobotu Malý zámecký festiválek s báječnou muzikou a prázdninovou pohodou. Vstupenky budou v prodeji před začátkem festivalu na hořickém zámku. Zámek bude otevřen od 14 hodin, program začíná o hodinu později. Vystoupí Beat Brtewski (folk-rock), Pranic (folk), Beat On - Petr Novák Revival Band (beat) a Juraj „Ruda“ Turtěv a Fedor Frešo ze Slovenska.

Muzejní noc v Novém Městě

Nové Město nad Metují - Muzejní noc s Janem Černčickým z Kácova nabídne tuto sobotu návštěvníkům netradiční kostýmované prohlídky novoměstského muzea spojené s poznáváním historie města i jeho tajemství. Prohlídky začínají v 19, ve 20 a ve 21 hodin. Na akci je nutné se objednat na telefonním čísle 491 472 119.

Zátiší v malbě láká do Kameniček

Kameničky - Obecní úřad v Kameničkách vás zve v rámci kulturního roku 2017 do výstavní síně obecního úřadu na výstavu obrazů „Zátiší v malbě“. Zahájení se uskuteční v sobotu 5. srpna v 15 hodin. Výstava bude otevřena od úterý do neděle od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin až do konce srpna.